Blog

Leuke manieren om cadeautjes in te pakken

Het is leuk om cadeautjes te krijgen, maar ook om te geven! Vooral als je daarbij ook nog de cadeaus leuk mag inpakken. Persoonlijk is dit echt een van de leukste dingen aan het geven van cadeautjes: het creatieve proces van cadeautjes inpakken. Niet iedereen vind dit altijd even leuk, maar je kan eindeloos variëren met het verpakkingsmateriaal en dat is wat ik er zo leuk aan vind. Ben jij benieuwd naar de verschillende manieren waarop je jouw cadeautjes in kunt pakken? Lees dan snel verder!

Voor jouw geliefde

Er zijn verschillende manieren waarop je cadeautjes kan inpakken, dat weten we allemaal. Toch is het leuk om er een persoonlijke twist aan te geven. Dit kan je voor geliefden bijvoorbeeld op de volgende manieren doen:

  • Creatief met hartjes: het linkt heel zoetsappig allemaal, maar eigenlijk is het een heel lief en klein gebaartje wat het cadeau (met verpakking en al) naar een volgend niveau kan tillen. Knip bijvoorbeeld halve hartjes in het cadeaupapier, waardoor je de ene helft van het hartje naar buiten kunt vouwen en de andere helft de kleur van het cadeautje al ziet. Super schattig!
  • Creatief met woorden en taal: gebruik hiervoor wit inpak papier. Het voordeel hiervan is dat je woorden of letters op het papier kan tekenen, en vanuit daar weer verder werkt naar de boodschap. Maak bijvoorbeeld een groot veld met alle letters van het alfabet zoals een kruiswoord puzzel, en laat hier ‘I love you’ of ‘Fijne Valentijn’ in terugkomen.

Leuk voor een verjaardag

Eigenlijk zijn alle manieren van inpakken wel prima om te doen voor een verjaardag. Mocht je nou net even wat meer willen uitpakken (ha ha) met jouw inpak skills, kan je creatief zijn met vlaggetjes, washi tape of linten.

Gebruik washi tape op het inpakpapier

Washi tape is heel erg makkelijk en fijn in gebruik. Je kunt het zien als een soort van plakband dat eigenlijk net niet even goed plakt als normale plakband. Hierom wordt het veel gebruikt in fotoboekjes en journals. Gebruik washi tape om bepaalde vormpjes te maken aan de buitenkant van het inpakpapier zoals een taart in drie lagen of een cadeautje met strik.

Hang de vlaggetjes uit

Je hebt tegenwoordig hele leuke kleine slingertjes die je overal kunt halen. Het is heel leuk en creatief wanneer je deze kleine vlaggenslingers gebruikt om jouw cadeau mee in te pakken. Pak eerst het cadeau in met pakpapier en doe daar vervolgens de slingertjes omheen. Zo zorg jij voor een extra feestelijke manier van het inpakken!

Geef een reactie