Blog

Jeans anno 2020

Een spijkerbroek, ook wel jeans genoemd, is niet weg te denken en iedereen heeft er wel een in de kast liggen. De spijkerbroek bestaat al sinds 1847 en is nog steeds een zeer gewild kledingstuk voor mannen en vrouwen. Anno 2020 is de spijkerbroek een kleine metamorfose ondergaan en zien we de meest uiteenlopende modellen voorbij komen.

Spijkerbroeken trend

De spijkerbroeken trend voor 2020 is zeer verschillend en uiteenlopend. Niet alleen omdat tegenwoordig alles kan en mag maar ook combineren komt sterk naar voren. We zien spijkerbroeken met diverse stoffen en patronen wat meer naar de rock and roll kant neigt. Maar ook de klassiekere modellen met rechte pijpen en effen kleuren zien we helemaal terug. Deze modellen worden, om de look stoerder te maken, vaak gecombineerd met leren jasjes en stoere truien. Eén ding hebben deze broeken wel gemeen; de broek is niet strak en heeft rechte pijpen.

Maar wist je dat ruim 20 jaar geleden de bootcut jeans helemaal hip was. De bootcut jeans heeft wijd uitlopende pijpen, vandaar de naam bootcut. Deze spijkerbroeken zijn ook weer helemaal terug van weggeweest. De wijd uitlopende pijp zie je voornamelijk bij de vrouwen spijkerbroeken maar zeker niet onmisbaar bij de mannen. Goed te combineren met een stoer laarsje en een stoer jack.

De perfecte broek

Het is erg belangrijk dat de perfecte broek goed aansluit bij jouw figuur. Het bekendste spijkerbroeken merk heeft voor ieder figuur een passende jeans ontworpen. Besteed bij een spijkerbroek altijd aandacht aan je knieën. Zorg dat de jeans goed aansluit bij je knieën maar zorg dat de jeans weer niet te strak zit. Een stretch broek zit vaak erg comfortabel maar sluit weer te strak aan bij je knieën waardoor je alles ziet. Heb je bijvoorbeeld erge ‘x-benen’ dan accentueer je deze juist. Zorg ervoor dat de jeans losjes en recht naar beneden valt. Ook de hoogte van de taille is bepalend voor een goed zittende jeans. Heb je een wat voller postuur en daardoor dus een dikkere buik, zorg ervoor dat de taille hoger valt waardoor je je buik als het ware wegwerkt in de jeans. Als je juist een erg slank figuur hebt, kan een hogere taille juist erg mooi vallen. Hiermee accentueer je juist je slanke figuur. Combineer de jeans dan met een korter truitje waardoor je figuur mooier uitkomt. De jeans is echt een onmisbaar product in de modewereld en veel verschillende merken hebben hier hun eigen draai aan gegeven.  

Laat een antwoord achter