Blog

Is jouw badkamer toe aan een makeover? Hier een aantal tips!

Als je in gaat trekken in een nieuwe woning is de kans groot dat je eigenlijk niet zo'n fan bent van bepaalde kamers, met name de inrichting of decoratie. Met een beetje geluk hoeft dat allemaal niet, maar het is toch vrij zeldzaam om echt de perfecte woning te vinden. Ook als je al een tijdje op dezelfde plek woont kan het zijn dat je graag jouw kamers een makeover geeft. De badkamer is één van die kamers die behoorlijk saai kan ogen. Je kunt met een aantal kleine veranderingen de kamer een geheel nieuwe look geven, of misschien wil je de badkamer wel helemaal vervangen. Wie weet heb je op die manier wel ruimte voor de badkuip die je altijd al hebt gewild. Zelf heb ik bijvoorbeeld geen bad in de badkamer, en ik mis het wel heel erg. Er gaat namelijk niets boven een half uurtje badderen om te relaxen na een week lang werken.

Kleine aanpassingen

Als je geen zin, tijd, of geld hebt om de badkamer van top tot teen een makeover te geven, dan kan je met een paar relatief kleine aanpassingen de kamer toch een geheel nieuwe look geven. De sleutel hierin zit hem in de kleuren, als je het mij vraagt. in het verleden waren de soorten verf die geschikt zijn om de vochtigheid van een badkamer te weerstaan vrij gelimiteerd. Tegenwoordig kan je bijna elke kleur verf wel gebruiken, aangezien de technologie qua soorten verf steeds verder ontwikkeld is. Waar je voorheen eigenlijk alleen een flinke glans kon gebruiken, kan je nu ook een mooie matte kleur gebruiken. Hier ben ik zelf een fan van. Naast een nieuwe lik verf kan je ook andere dingen aanpassen zoals een nieuw kastje, of een andere spiegel ophangen.

Complete makeover

Als je echt graag een badkamer zo goed als nieuw wilt maken, dan zal je toch iets dieper in de buidel moeten tasten. Hiervoor is het belangrijk dat je begint bij de benodigdheden. Je wilt waarschijnlijk een wc pot met leuke wc-bril, een douche en/of bad, misschien ruimte voor de wasmachine en/of droger. Ook een wasbak met kraan is natuurlijk erg fijn, en wie weet ben je wel een fan van een bidet. Als je een plek hebt uitgemeten voor de benodigdheden dan kan je gaan bedenken wat je daarnaast allemaal wilt. Nieuwe tegels, een flinke spiegel of een inbouwkast zijn allemaal leuke ideeën om jouw badkamer een beetje meer spice te geven.

Geef een reactie