Blog

Een vakantie dicht bij huis

Het wordt steeds populairder om een vakantie dicht bij huis te vieren. De afgelopen crisis heeft ervoor gezorgd dat we niet zoveel konden reizen en dat we dus gewend raakten aan een nieuw ‘normaal’. En dat nieuwe normaal vinden we juist wel prettig als het om de vakanties gaat. In deze blog vertel ik je wat voor vakanties je dicht bij huis kunt vinden. Lees je mee?

Avontuur en ontspanning

Ben jij op zoek naar avontuur en ontspanning? Daarvoor hoef je niet heel ver weg te zoeken. In Nederland, Duitsland en België zijn enorm veel bossen te vinden waar je grootse activiteiten kunt ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan mountainbiken, hardlopen, wandelen of iets dergelijks. Maar misschien wil jij juist wel in die bossen ontspannen, dat kan ook! Huur in dat geval een huisje Ardennen met zwembad. Voor je het weet, kom jij helemaal tot rust.

Zon, zee en strand het is allemaal te vinden in Belgie

Maar misschien is alleen een huisje met een zwembad voor jou niet genoeg. In dat geval wil je misschien een compleet vakantiepark in Belgie met zwembad. Zo'n vakantiepark is voorzien van een zwembad en vaak een sauna, soms zelfs ook een stoomdouche! Op die manier zijn alle voorzieningen binnen handbereik en dat neemt alle spanning en stress in een keer weg. Voor het strand hoef je per se niet eens het land uit te gaan. Aan meerdere kanten grenst Nederland aan de zee en kun je dus hier uitwaaien op het strand.

De bossen in

Maar als je toch de bossen in wilt gaan, kan je dat dus in Nederland en in de omliggende landen ook doen. Hoeft het voor jou niet zo super actief maar wil je wel wat ondernemen? Huur dan een setje fietsen of ga voor een mooie wandeling in de natuur. Doordat er zoveel opties zijn in eigen land, merk je al snel dat je door dichtbij te blijven alsnog alles hebt.

Cultuur opsnuiven in de steden

Je kan zelfs een van de steden van ons eigen land of de omliggende landen opzoeken en hier cultuur opsnuiven. In Europa is er veel te beleven wanneer het gaat om geschiedenis en dat zie je in de steden snel terug. Er zijn enorm veel musea te bezoeken en het is leuk om een dagje te winkelen in de diverse steden, zeker als je er nog nooit geweest bent. Denk bijvoorbeeld aan onze eigen hoofdstad! Of misschien wil jij wel een dagje naar Antwerpen.

Laat een antwoord achter