Blog

Van huidanalyse tot facelift, welke huidbehandeling kies jij? 

Last van kraaienpootjes, diepe lachrimpels en een minder strakke huid? Of kamp je al heel je leven met acne of verstopte poriën en wil je deze storende kwaaltjes eindelijk eens aanpakken? In deze blog bespreken we de functie van je huid en wat je kan doen tegen ongewenste rimpels, een verouderende huid en onzuiverheden. 

Functie van de huid

Laten we beginnen met wat biologie! Dat je je huid goed moet verzorgen, weten we intussen, maar wist je dat je huid ook goed voor jou zorgt? Je huid is je grootste orgaan, het neemt zuurstof op en maakt dat we op temperatuur blijven. Dankzij onze huid kunnen we ook aanrakingen voelen en vinden bepaalde afvalstoffen in ons lichaam de weg naar buiten. De bovenste laag van je huid is constant in beweging: continu worden er nieuwe huidcellen aangemaakt. De zweetklieren en het talg op onze huid vormen een natuurlijke barrière tegen boosdoeners zoals bacteriën en schimmels die op onze huid zitten. Onze huid bestaat dus uit verschillende lagen met elk hun functie. De opperhuid is de bovenste laag. De lederhuid vind je net daaronder en is de dikste laag. Het is het elastische deel waar ook de zweetklieren, zenuwen en bloedvaten zich bevinden. Het onderhuids weefsel dient dan weer om energie op te slaan en warmte te bewaren. Een slappe huid kan overal op je lichaam voorkomen, door gewichtsverlies bijvoorbeeld. Als je huid slapper aanvoelt rond de borsten door een forse gewichtsafname kan een borstcorrectie soelaas bieden. Een borstvergroting is dan weer een oplossing voor dames wiens borsten door de jaren gaan hangen zijn en hun vorm verloren hebben.

Huidproblemen en oorzaken

Heb je last van een ongave gezichtshuid? Grove rimpels, onzuiverheden, littekens, wallen of acne? Dan kan dat voor heel wat frustraties of zelfs een laag zelfbeeld zorgen. Onregelmatigheden in het gezicht geven een vermoeide of soms grauwe indruk. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Levensstijl is er één van. Drink je regelmatig alcohol of rook je? Dan mag je verwachten dat de kwaliteit van je huid snel achteruit zal gaan. Maar ook agressieve verzorgingsproducten die je een jongere huid beloven en anti-aging zouden werken, kunnen in plaats van een redmiddel een aanslag op je huid betekenen. 

Oplossingen

Dé kant-en-klare oplossing voor een strakke huid bestaat jammer genoeg niet, maar er zijn zeker wel dingen die je kan doen. Omdat iedere huid anders is, is een grondige huidanalyse bij een specialist nuttig. Zo’n analyse kan je meer inzicht geven in de noden van je tere omhulsel. Zo leer je welk type huid je hebt, worden je huidproblemen in kaart gebracht en krijg je informatie over welke producten je het beste kan gebruiken. Wil je echt meteen resultaat bij een hangende huid in het gezicht? Dan is een facelift waarschijnlijk een ideale oplossing. Heb je last van een specifieke zone, zoals overhangende oogleden? Met een ooglidcorrectie zie je meteen verschil. Het is slechts een kleine ingreep met een groot resultaat. 

Laat een antwoord achter