Blog

Herenkleding voor elke gelegenheid

Mannen en kleding: het is niet altijd de beste match. Er is vaak een enorm verschil tussen waar een vrouw een man graag in ziet en waar een man zichzelf graag in ziet – wat hier de juiste mening is zullen we het vandaag niet over hebben, maar ik denk dat iedereen me wel begrijpt als ik zeg dat mannen toch vaak net wat minder gevoel hebben voor wat je met kleding allemaal kan. En dat betekent ook: de juiste kleding uitkiezen voor de juiste gelegenheid. Vandaag hebben we besloten de mannen een handje te helpen – hierbij de beste tips voor herenkleding voor élke gelegenheid!

Op een date

Misschien een gekke gelegenheid om mee te beginnen, maar als je indruk wil maken en jezelf van je beste kant laat zien, komt je beste zelf er ook het beste uit in je kleding. Je bent dan zo jezelf mogelijk, maar wel op de best mogelijke manier. Dus wat draag je nou op een eerste date? Ten eerste moet je comfortabel zijn – dus begin met een lekkere jeans of misschien een cargobroek, waar jij je fijn in voelt. Het shirt is niet al te belangrijk, als je zorgt dat jouw karakter zich in de details alsnog weggeeft. Denk aan vrolijke sokken, een jaren oude riem die écht bij je past, je horloge, noem maar op. Wees jezelf, voel je goed, en laat zien wie je bent zonder dat het al teveel schreeuwt. Daarmee zul je de beste indruk maken!

Een formele gelegenheid

Maar er zijn natuurlijk ook gelegenheden waarop jouw comfortabele, casual zelf niet voldoende is. Een belangrijke vergadering op je werk, een bruiloft of iets anders, er zijn formele gelegenheden waarop je geen keus hebt dan in een pak verschijnen. Gelukkig is ook daar tegenwoordig veel variaie in mogelijk! Er zijn colberts te vinden in allerlei kleuren en materialen, zodat jij netjes voor de dag komt maar tóch nog echt je karakter kan laten zien. Als je echt in smoking moet, kun je altijd nog andere kleine details toevoegen die het helemaal jou maken, zoals leuke sokken of een net iets andere stropdas of vlinderdas.

Voor elke dag

Soms moet je in pak naar het werk, maar soms ga je in je joggingbroek naar je supermarkt – en dat is wanneer jouw echte zelf eruit komt. Op de zondagmiddag, in je normale kleding. Is dat een simpele jeans met een t-shirt? Een matchend trainingspak? Of doe je zelfs dan het liefst je overhemd aan? Als jij je maar goed voelt – daar gaat het om. Onze tip? Experimenteer wat meer met accessoires. Laat je karakter zien met bijvoorbeeld een armband of horloge of een stoere ring. Zo maak je iedere outfit net wat meer jij.

Geef een reactie