Blog

Van introvert naar extravert: is het mogelijk?

Ben jij eerder introvert en zou je af en toe wat extraverter willen zijn? Een volledige ommekeer is onwaarschijnlijk, maar je kan wel kleine stapjes zetten om je wat meer open te stellen. Relaties tussen een extrovert en een introvert kunnen een uitdaging zijn, in deze blog lees je enkele manieren om hiermee om te gaan en krijg je tips om er een succes van te maken.

Werkt een relatie tussen een extraverte en een introverte persoonlijkheid?

In principe heeft elke relatie kans op slagen. Maar sommige persoonlijkheden zullen meer matchen en een liefdesrelatie zal vlotter verlopen. Veel zal afhangen van de mate waarin jullie gezamenlijk openstaan voor nieuwe dingen en ervaringen. Wil je partner graag experimenten met sekstoys zoals een fleshlight en gaat dat voor jou een stapje te ver? Je kan je wel inbeelden dat als een van de twee veel wil ondernemen of vaak onder de mensen wil komen en de andere hier totaal geen behoefte aan heeft, dat de relatie wat stroef kan verlopen. Dan zal alles afhangen van in hoeverre jullie bereid zijn water bij de wijn te doen en de ander te laten zijn wij hij of zij is.

Kan je moeite doen extravert te worden of vice versa?

Zoals eerder aangehaald, kan dat zeker. Een introvert zal zich wat meer moeten proberen openstellen. Communicatie is erg belangrijk. Dat is zo in elke relatie, maar vooral in een relatie waar een introvert en een extravert samenkomen. Voor de extravert in de relatie zal de uitdaging erin bestaan niet te direct te communiceren en ruimte laten voor zijn of haar partner om zich te uiten. Willen jullie werken aan jullie relatie? Dan is het interessant om eens uit te zoeken wat deze persoonlijkheidstypes echt inhouden, zo kunnen jullie individueel of misschien wel samen op zoek gaan naar de betekenis van introvert en extravert en hoe jullie gedrag hier gedefinieerd kan worden. Het doel is dat het jullie liefdesrelatie ten goede komt. Hebben jullie nood aan een gesprek met een derde of een professional? Ook dat kan productief zijn voor jullie relatie. Een gesprek met een gediplomeerd persoon kan wonderen doen. Met de handvaten die jullie tijdens zulke sessies krijgen, kunnen jullie dan thuis en in het dagelijkse leven aan de slag. Het kan een echte eye-opener zijn. En wie niet waagt niet wint, right? Zal een introvert nu meteen condooms bestellen voor een eerste date? Dat is nog af te wachten, maar het kan zeker zijn vruchten afwerpen, voor zowel extraverte als introverte persoonlijkheden.

Laat een antwoord achter