Blog

Tips om voor een oudere hond te zorgen

Iedereen wil natuurlijk het allerbeste voor zijn of haar hond. Er komt hoogstwaarschijnlijk een tijd waarop het een stuk slechter gaat met de gezondheid van jouw hond. Mensen leven nou eenmaal een stuk langer, en daarom is het zeer waarschijnlijk dat jij jouw hond gaat overleven. Het is een hele pijnlijke ervaring, maar het is iets waar jij je toch echt op voor moet bereiden als jouw hond wat ouder wordt. Het mooie is natuurlijk dat wij wel het hele leven van een hond er voor hem of haar kunnen zijn. Hoe moeilijk het ook is om afscheid te nemen, het is een troost om te weten dat jouw hond jou niet heeft hoeven missen, want we weten allemaal hoe sterk honden emoties voelen. Je wilt zo lang mogelijk van jouw hond kunnen genieten, dus het is belangrijk dat jij jouw hond goed blijft verzorgen, zeker als hij of zij ouder wordt. Daarom hier een aantal tips om een oudere hond te verzorgen.

Kwaaltjes

Net als mensen hebben ook honden steeds meer last van verschillende kwaaltjes wanneer zij wat ouder worden. Het is daarom belangrijk dat je met flinke regelmaat een afspraak bij de huisarts maakt. Als jij een goede verzekering hebt voor jouw hond, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Sowieso wil je natuurlijk af en toe naar de huisarts gaan, maar de kans dat een kwaal optreedt wordt alleen maar groter naarmate het beestje ouder wordt. Vraag elke keer om een volledige controle, en meldt alle merkwaardigheden die je kunt bedenken. Beter een vraag teveel gesteld dan te weinig, toch?

Voeding

Voor oudere honden wordt het ook steeds belangrijker dat zij een goed dieet hebben. Sowieso geef jij jouw hond natuurlijk al goede hondenvoeding, maar sommige lekkernijen of brokjes zijn een stuk minder fijn voor jouw hond wanneer deze ouder wordt. Zo kan het gebit minder goed worden, of het verteringsstelsel kan het allemaal niet meer aan. Hondenvoer is over het algemeen gelabeld met een leeftijd waar het voor geschikt is. Het wordt ook steeds belangrijker met leeftijd om aan het gewicht van de hond te denken. Over- of ondergewicht kan sneller kwalen met zich meebrengen, en een groot gedeelte hiervan voorkom je wanneer de hond een gezond gewicht heeft. Bovendien kan je het dieet aanvullen met supplementen of vitamines die jouw hond nodig heeft, bijvoorbeeld van het merk Hills.

Vraag vooral ook om informatie van jouw dierenarts, of een hondenspeciaalzaak. En bereid jezelf mentaal alvast een beetje voor op de grote kans dat jij de laatste adem van jouw geliefde hond gaat meemaken. Het kan een flinke emotionele klap zijn, en je wilt hier het liefst zo goed mogelijk op voorbereid zijn.

Geef een reactie