Blog

Cadeau\’s voor hem: hoe vind je die?

Vrijwel iedere vrouw, en mogelijk zelf alle mede-mannen, zullen het er mee eens zijn dat mannen véél moeilijker zijn om een mooi cadeau voor te vinden. Vrouwen zijn makkelijk blij te maken met een extra kleurtje lippenstift of nagellak, een lekker luchtje of een bloemetje, maar omdat mannen toch vaak iets minder materialistisch zijn ingesteld. Ze tellen wel eens in de paar jaar wat centjes neer voor een mooi horloge of een nieuw paar schoenen, terwijl vrouwen juist liever elke dag iets kleins kopen. Maar dat maakt cadeaus voor hem uitkiezen een stuk lastiger! Is er binnenkort een oom, opa, neef, vriend of kennis jarig, gaat er iemand trouwen of is er een andere gelegenheid en heb je geen idee wat je moet kopen? We zetten hier wat ideeën op een rijtje. 

Cadeau's voor hem: een persoonlijk cadeau

Het leukste cadeau is, voor wie dan ook, natuurlijk een cadeau wat écht goed bij iemand past. Iets wat op perfecte wijze meerdere interesses of hobby's van iemand combineert, óók nog in zijn of haar lievelingskleur – eens in de zoveel tijd kom je zo'n perfect cadeau tegen, maar het is helaas niet iets wat je kunt forceren. Voor een persoonlijk cadeau kun je echter ook naar andere dingen kijken dan iemands eigen interesses. Je kunt bijvoorbeeld een cadeau uitzoeken wat past bij hoe je elkaar hebt leren kennen, of iets leuks dat je ooit samen hebt meegemaakt. Uiteindelijk is het belangrijkste wat een cadeau kan doen iemand vertellen dat je hem goed kent en dat je er over na hebt gedacht en er moeite in hebt gestoken. Daarbij is het een leuke reminder aan jou voor diegene als ze dat cadeautje dan gebruiken of zien!

Een praktisch cadeau  

Maar soms is ook bovenstaande erg moeilijk om te vinden, en heb je simpelweg helemaal géén idee wat je nou voor iemand moet kopen? Dan kun je gelukkig altijd nog gaan voor een praktisch cadeau. Er is altijd wel iets wat iemand nog nodigt heeft. Als je een keer op een wilde avond een glas bij iemand hebt stuk gegooid kun je die vervangen, of bijvoorbeeld een paar ovenhandschoenen als je weet dat hij altijd zijn handen brandt als hij zijn pizza uit de oven haalt – misschien niet het meest leuke of geinspireerde cadeau, maar iedereen is blij met iets dat ze écht kunnen gebruiken. In het ergste geval koop je simpelweg een leuk paar sokken. Want daar heeft geen man er ooit genoeg van! 

Geef een reactie