Blog

Hoe weet je of je zwanger bent?

We hoeven het je niet te vertellen, maar een zwangerschap is een enorme verandering in je leven. Het moment dat je erachter komt dat je zwanger bent is er een die je niet snel zal vergeten. Het is daarom belangrijk dat je goed op de signalen let en een betrouwbare test doet, want over zúlke grote levensveranderingen wil je het niet mis hebben. Of het nu een geplande zwangerschap is of een onverwacht ongelukje, het belangrijkste is om er zo snel mogelijk zeker van te worden. Natuurlijk kun je meteen naar de winkel rennen voor een zwangerschapstest bij het kleinste vermoeden, maar het kan nooit kwaad om jezelf te informeren over de eerste symptomen, zodat je het snel herkent als het misschien een keer zover is.  

Verandering in smaken en geuren

Dit is er een die vaak vergeten wordt, maar toch vaak iets wat veel vrouwen nadat ze erachter komen dat ze zwanger zijn ineens zien als een teken waaraan ze het eerder hadden kunnen herkennen. Als je zwanger bent kunnen je geur en smaak vermogen ineens heel anders worden, waardoor voedsel ineens anders smaak dan je gewend bent, je bepaalde dingen ineens heel vies of juist heel lekker vindt, of je enorm misselijk kan worden van een bepaalde geur waarmee je dit probleem eerder nooit had. Mocht zoiets je opvallen in combinatie met andere potentiële tekenen van zwangerschap, is het dus wellicht handig om even na te gaan of je misschien zwanger zou kunnen zijn.

Ochtendmisselijkheid

Misschien wel het meest voorkomende teken van zwangerschap. Ochtenmisselijkheid is vaak hoe mensen in films erachter komen dat ze zwanger zijn – je ziet een vrouw midden in de nacht of 's ochtends vroeg boven de wc hangen, en dan ineens schrikken en de dagen terug beginnen te tellen. Het is echter wel een lastige, want misselijkheid komt natuurlijk bij heel veel andere dingen ook voor en hoeft dus niet altijd te duiden op een zwanggerschap.  

Uiteindelijk zijn het vaak de combinaties en opstapelingen van bepaalde kleine tekenen waardoor je een vermoeden krijgt. Het is altijd handig om een zwnagerschapstest te doen, al is het maar voor de zekerheid, want mocht het zo zijn wil je er natuurlijk zo snel mogelijk bij zijn. Al helemaal als het een ongeplande zwangerschap is en het dus minder snel in je opkomt is het goed om alert te zijn op de kleine dingen. Mocht je in deze situatie zitten, is het ook handig om te weten dat je vanaf de negende week van de zwangerschap een vaderschapstest kan doen. Zo ben je zeker wanneer het gebeurd is en met wie, wat een hoop stress en zorgen kan schelen. Zorg dus goed voor jezelf, en zorg dat je er snel bij bent!

Geef een reactie