Blog

Je haar goed verzorgen in de winter

Het is weer januari, wat betekent dat de échte winter weer om de hoek staat. Je denkt vaak na kerst dat we het ergste wel hebben gehad, maar niets is helaas minder waar. Juist januari en februari zijn de tijden waarin het echt koud wordt buiten, en dat heeft helaas nooit een goede invloed op onze huid en ons haar. Door de koude, droge lucht drogen we uit, wat in de huid en in het haar goed te zien is. Daarbij maakt het het haar statischer, waardoor het niet doet wat je wil, en je er nog meer schade op aan brengt  door het te willen fixen met föhns, stijltangen en krultangen. Niks mis mee, natuurlijk, want je wil er wel goed uitzien! Maar het is in de winter hierom éxtra belangrijk dat je je haar goed verzorgt.

Hoe verzorg je je haar goed?   

Omdat uitdroging in de winter het grootste probleem is, is het belangrijk dat je producten gebruikt die voedend zijn voor je haar. Je volumeshampoo werkt misschien goed voor lekker groot haar in de zomer, maar uiteindelijk heb je liever dat je haar gezond is dan dat het tijdelijk goed zit. Volume shampoo zet namelijk de haarschubben open, wat vaak een uitdrogend effect kan hebben. Kies in de winter dus eerder voor een voedende en verzorgende shampoo – hoe het er verder uit ziet kun je altijd achteraf nog met andere producten fixen, het gaat erom dat je een goede gezonde basis hebt! Bespaar niet op dit soort producten door iets van de drogist te kopen. Ga liever op zoek naar een écht goed merk, wat ze bij de kapper ook gebruiken, zoals Kerastase. Kerastase shampoo is er in allerlei verschillende soorten, maar wat je ook kiest, daarbij weet je zeker dat het goed is voor je haar!

Wat kan ik nog meer doen?

Naast de producten die je gebruikt zijn er nog andere dingen waar je op kunt letten om je haar zo gezond mogelijk te houden. Gebruik bijvoorbeeld niet te warm water als je douchet en je haren wast. We snappen dat het verleidelijk is in de winterse kou, maar te heet water droogt je haar uit en maakt het pluizig! Daarbij lost het laagje conditioner wat normaal op je haar blijft zitten in heet water op, dus is dan al je verzorging voor niks geweest. Net als volume shampoo opent heet water namelijk de haarschubben. En als die dicht zijn glimt het haar veel mooier! Naspoelen met koud water is hier super goed voor, maar misschien kun je die truc beter voor de zomer bewaren. Probeer tevens niet met nat haar naar buiten te gaan in de winter, met name als het vriest – het water in je haar kan dan namelijk bevriezen, waardoor het haar snel afbreekt.   

Geef een reactie