Blog

Dochter het huis uit

Ik heb een dochter Suus van 19 die dit jaar gaat beginnen met haar studie. Ze gaat studeren in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit. Samen met een goede vriendin van de middelbare school is ze een huis aan het zoeken. Ze gaan allebei rechten studeren en zouden graag daarbij op kamers gaan in Rotterdam. Zo kunnen ze op de fiets naar de universiteit. Verder hoeven ze niet een trein te halen als ze met studiegenoten aan een project werken. Ze zijn dan volledig onafhankelijk en kunnen gaan wanneer ze willen. Als ze een keer uitgaan dan kunnen ze ook makkelijk thuiskomen. Kortom samen met mijn man hebben we besloten dat het een goede stap zou zijn voor onze dochter.

Op naar onafhankelijkheid

Tegenwoordig zijn er geen basisbeurzen voor studenten. Dus je krijgt van de overheid geen tegemoetkoming voor als je gaat studeren en op kamers gaat. Gelukkig hebben wij als ouders gespaard voor onze dochter en wij ondersteunen haar financieel. Mijn man en ik hebben de fijnste tijd gehad tijdens het studeren. Hierin leer je jezelf ontwikkelen en maak je vrienden voor het leven. Wij hopen dat Suus dat ook gaat hebben en willen onze dochter de volledige vrijheid geven over hoe zij haar studentenleven wilt inrichten. Ze mocht van ons ook nog thuis blijven wonen en reizen naar de studie. Zij wilde toch heel erg graag op kamers gaan. Samen zitten we nu elke avond na het eten even op internet rond te kijken of we een geschikte kamer kunnen vinden. Tot nu toe hebben we naar drie kamers een berichtje gestuurd. Onze favoriet van deze drie heeft al een berichtje teruggestuurd. Net zoals bij andere huizen moet je hospiteren voor een kamer. Deze vrijdag was het zover en ze is uitgekozen! We zijn heel erg blij voor haar. Ze heeft nu eindelijk een kamer en haar vriendin ook.

Kamer inrichten

Nu ze haar kamer heeft zijn we direct begonnen met meubels uitzoeken. Suus wil haar eigen bed en kast nog bij ons laten staan voor als ze thuiskomt in het weekend. We hebben een nieuw bed, kast, bureau en bureaustoel voor haar gehaald. Verder moest ze nu ook haar eigen servies, mokken en bekers kopen. We zijn hier samen op jacht naar gegaan. Zo kwamen we bij de winkel The Table. Hier hadden ze prachtig servies, precies wat Suus zocht, namelijk Keramiek servies. We zijn blij dat we deze winkel hebben gevonden. Ze hadden hier ook elk soort servies dat we zochten, van pastaborden, gebaksborden tot schalen en kommen.

Geef een reactie