Blog

Wat zijn de verschillen tussen foundations en dekkende crèmes?

Er bestaan heel veel soorten producten waarmee je jouw huid een mooie dekking kunt geven. Deze producten zorgen ervoor dat je oneffenheden zoals puistjes of andere plekjes kunt wegwerken. Maar welke verschillen zitten er eigenlijk tussen deze producten? Foundation is een populair cosmetica product wat door veel mensen gebruikt wordt. Er zijn ook andere producten die je kunt gebruiken om jouw huid te laten stralen, zoals bijvoorbeeld een BB-cream. Er zitten een aantal verschillen tussen foundations en dekkende crèmes. Dit komt voor een groot deel door de formules die gebruikt worden in de producten. In deze blog leggen we je meer uit over deze verschillen en de voor- en nadelen van beide producten.

De dekking van het product

Een groot verschil tussen foundations en dekkende crèmes is de dekking. Foundations kunnen onderling ook erg verschillen in dekking. Het ligt vaak aan het merk van de foundation hoe dekkend deze is. Daarnaast maken verschillende merken gebruikt van andere soorten formules. Qua dekking is er een groot verschil zichtbaar tussen foundations en dekkende crèmes. BB-cream en CC-cream staan erom bekend dat deze over het algemeen wat minder dekkend zijn dan foundations. Dit heeft een aantal voordelen. Wanneer je gebruik maakt van een dekkende crème kan de huid vaak wat beter ademen. Hierdoor raakt deze minder snel verstopt. Wanneer je op zoek bent naar een goede dekking kun je beter kiezen voor een foundation. Over het algemeen blijft foundation ook iets langer en beter zitten.

Andere formules

De meeste dekkende crèmes maken gebruik van een formule die er voor zorgt dat de huid goed gehydrateerd wordt. Het is naast een dekkende crème dus ook een verzorgingsproduct. Dit geldt niet voor foundation. Wanneer je naast een lichte dekking ook graag een product wilt gebruiken die je huid goed hydrateert en verzorgt kun je beter kiezen voor een dekkende crème. Een crème zoals BB-cream of CC-cream is een product dat voor meerdere doeleinden geschikt is. Foundation daarentegen zorgt vaak alleen voor dekking en het wegwerken van oneffenheden en hydrateert de huid niet. Het is zelfs zo dat door foundation de poriën eerder verstopt kunnen raken.

 

Laat een antwoord achter