YSL Le teint Touche Eclat

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

De foundation waar ik maanden naar heb uitgekeken is de YSL Le Teint Touche Eclat. De legendarische Ysl Touche Eclat kreeg er een grote zus bij en ik was er enorm benieuwd naar. Ik ben fan van het highlighter pennetje maar ben ik dat ook van de foundationversie?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

De verpakking is mooi en luxueus, ik had niet anders verwacht van YSL. Een glazen flesje met een gouden dop en de initialen zitten mooi verwerkt in de dop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

De foundation heeft een pompsysteem, groot pluspunt! Ik koop geen foundations meer zonder pompje anders verspil ik gegarandeerd de helft van de foundation.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Normaal ben ik vrij goed in het kiezen van mijn foundationkleur, maar deze keer sloeg ik de bal serieus mis. Ik had hem nochtans op de correcte manier getest, op mijn kaaklijn. En nee, ik heb daar geen verkoopster bij nodig. De eerste keer koos ik de kleur Beige Doré 30. Ik had ook al wat opzoekwerk gedaan en dit zou overéén moeten komen met MAC NC35. Niet dus! Toen ik hem net aanbracht was alles in orde, een half uur later was dat helemaal niet meer het geval, de kleur was véél te licht! Normaal worden foundations iets donkerder nadat je ze hebt aangebracht, deze wordt een pak lichter. Zo jammer dat je hier in België geen make-up kunt ruilen als het niet de juiste kleur is! Maar goed, ben dan maar een andere kleur gaan halen, Beige Doré 50 en deze is perfect! Ik ben eerlijk gezegd ook wel een beetje teleurgesteld in het effect van deze YSL Le Teint Touche Eclat, of niet echt teleurgesteld maar ik had echt een flawless skin verwacht. Ja, als je al een flawless skin van jezelf hebt zal deze foundation dat benadrukken, heb je dat niet dan zal je wat meer hulpmiddelen moeten inschakelen. Hij is licht, heel erg licht en als je graag wat dekking wilt blijf je best uit de buurt van deze foundation. Ik heb ook het idee dat als ik geen primer gebruik dat hij helemaal in mijn huid weg trekt, na een paar uurtjes zie je dan ook niets meer terug van de foundation. Het beste resultaat krijg ik met de Revlon Photoready Perfecting Primer, hij zorgt er voor dat hij wat langer blijft zitten op mijn huid en zo kom ik wel de dag door.

Zou ik deze foundation opnieuw kopen? Je betaalt rond de 42 euro (zonder korting) voor deze foundation, er zijn foundations die een stuk minder kosten die véél beter zijn. Dus nee, ik denk het niet. Of misschien word ik er helemaal verliefd op tijdens de lente en zomer, dan vind ik het altijd wel fijn om een lichte foundation te gebruiken.

 

12 thoughts on “YSL Le teint Touche Eclat

  1. Oh wat erg! Ik wist zelfs niet dat een foundation lichter kon worden. Oxideren is een meer voorkomend probleem I guess. En ja het is ergens wel vervelend dat je geen make-up kunt inruilen 🙁

    [Reply]

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *