YSL Le Teint Encre de Peau B60 Beige

SONY DSC

Rond deze YSL Le Teint Encre de Peau was heel wat te doen, in sommige landen was er zelfs een wachtlijst voor deze foundation. Het maakte me in elk geval nieuwsgierig en van zodra hij hier te koop was ben ik hem dan ook meteen gaan halen. Wachtlijsten zijn er hier niet, er wordt zelfs niet veel reclame rond gemaakt, het nieuwe YSL parfum, Black Opium (dat trouwens heerlijk is!) staat veel meer in de kijker.

SONY DSC

De verpakkingen van YSL zijn altijd heel erg chique. De gouden details vallen meteen op en dat is bij deze foundation niet anders. Een zwart glazen flesje met een transparant stuk waardoor je meteen kan zien hoeveel foundation er nog in je flesje zit afgesloten met een gouden dop met YSL in verwerkt. Dit flesje lijkt even groot, 30 ml zoals de meeste foundations maar hier heeft YSL toch wel een beetje vals gespeeld want er zit maar 25ml in de flesje. Wat hier de bedoeling van is? Geen idee!? Goedkoper hebben ze de foundation in elk geval niet gemaakt want je betaalt voor 25 ml 44.55 euro. Maar hij is dan wel weer beschikbaar in twaalf kleuren, daar kunnen veel merken een voorbeeld aan nemen.

SONY DSC

Het flesje is mooi maar erg handig is het niet. Ik werk het liefst met een pompsysteem, het blijft nog steeds het makkelijkst om je foundation goed te kunnen doseren.

SONY DSCSONY DSC

Ook dit doseerspateltje is allesbehalve handig, ik zie eigenlijk niet echt het nut van dit ding. Als je dan toch zonder pompje wil werken waarom dan geen pipetje zoals bij de Giorgio Armani Maestro Fusion? Met een pipetje kan je nog doseren en kan je het product makkelijk uit het flesje halen, hiermee is het echt een heel gedoe.

SONY DSC

Genoeg geleuterd over de verpakking, het is de inhoud die telt, niet? Eigenlijk kan ik hier vrij kort over zijn, hij is goed als je een normale tot gemengde huid hebt met zo goed als geen oneffenheden. Heb je een droge huid gaat deze foundation dat accentueren, heb je oneffenheden, jammer genoeg heeft deze foundation bijna geen coverage dus die zal je altijd een beetje blijven zien. Aanbrengen doe je het best met je vingers, ik breng wat foundation aan op de rug van mijn hand en ga hem dan zo verdelen op mijn gezicht. De foundation voelt fluweelzacht op je huid, het lijkt eigenlijk of je niets op je huid smeert, heel raar. Dat gevoel krijg je natuurlijk door de vele siliconen die er in de foundation zitten, eerste ingrediënt op de lijst dus dat zijn er heel wat. Ik heb zelf geen probleem met siliconen op mijn huid, ik gebruik zo goed als dagelijks een primer en die zit ook vol met siliconen maar sommige krijgen er wel een puistjes van. Ik zou hier eigenlijk de review kunnen kopiëren van de Armani Maestro Fusion want uiteindelijk doet hij net hetzelfde en hij geeft ook hetzelfde gevoel op de huid. Voor wie een huid heeft met zo goed als geen oneffenheden is dit echt de perfecte foundation, hij zal je huid er nog beter doen uitzien. Ik houd deze foundation voor tijdens de zomermaanden, dan is mijn huid op zijn best en doordat hij zo licht is, is hij ook aangenaam om te dragen. Qua kleurenrange zit je ook goed en heb je toch wel keuze uit veel kleuren. Een goede raad, vraag een staaltje want deze foundation ziet er donkerder uit in het flesje dan hij werkelijk is.

Waarom er voor deze foundation wachtlijsten bestaan is me een raadsel, tenslotte is dit zo goed als dezelfde foundation als de Armani Maestro Fusion, alleen in een minder praktische verpakking.

 

2 thoughts on “YSL Le Teint Encre de Peau B60 Beige

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *