The Body Shop Fresh Nude Foundation X Shade Adjusting Drops

The Body Shop Fresh Nude Foundation X Shade Adjusting Drops

The Body Shop Fresh Nude Foundation X Shade Adjusting Drops

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik begin de make-up van The Body Shop meer en meer te waarderen. Waar ik vroeger direct doorliep naar de verzorgingsproducten zal ik nu altijd een tussenstop maken bij de make-up omdat dat daar ook veel moois tussen zit dat de moeite waard is om te bekijken. Helemaal nieuw zijn de The Body Shop Fresh Nude Foundation en de Shade Adjusting Drops. Ik ben een grote fan van foundations dus was echt wel benieuwd, ik had eigenlijk nog nooit een foundation van The Body Shop geprobeerd!

The Body Shop Fresh Nude Foundation

Ik heb vaak geluk met de kleur van mijn foundations, ik vind bijna altijd de juiste tint in mijn winter en zomerfoundations maar zo tussen de seizoenen door is de ene vaak te licht en de andere te donker. Ik kreeg twee kleuren van The Body Shop 060 Andulasia Almond en 040 Santorini Sunset. De 060 is veel te donker voor mij, de 040 is nu ook net iets te donker dus perfect om te proberen met de Shade Adjusting Drops. Twee pompjes van de foundation met één pompje van de shade adjusting drops zorgen er voor dat ik de perfecte kleur krijg. Tijdens de zomermaanden ga ik deze niet nodig hebben en kan ik de foundation op zichzelf gebruiken. De foundation is perfect als je een droge tot normaal/gemengde huid hebt, de vettere huidjes blijven hier beter van weg, ik vrees dat deze dan van je gezicht zal glijden. Je zou het ook kunnen proberen met een matterende primer maar dat gaat dan de glow van je foundation weg nemen en dat zou jammer zijn. Ik breng de foundation aan over mijn NIOD Photography Fluid, nadien poeder ik enkel mijn T-zone af. De foundation geeft een mooie healthy glow en hij blijft, mits mijn basis en een klein beetje poeder, een hele dag netjes zitten zoals het hoort.

The Body Shop Fresh Nude Foundation X Shade Adjusting Drops

De Shade Adjusting Drops komen in twee tinten, een lichte en een donkere, in een flesje van 15ml waar je eeuwen mee kan doen want je hebt telkens echt maar heel weinig nodig.

The Body Shop Fresh Nude Foundation X Shade Adjusting Drops

De pipetjes van deze flesjes, daar moet nog een beetje aan gewerkt worden want ze werken eigenlijk niet zo goed. Het idee is goed, je zou makkelijk moeten kunnen doseren maar het doseren gaat niet makkelijk omdat de pipetjes het product niet zo goed opzuigen. De beste manier is om het flesje open te draaien, de dop bovenaan dicht te knijpen dan het pipetje opnieuw in het flesje steken, terug wat dicht draaien en dan de plastic dop los laten zodat het pipetje het product kan opzuigen. Snap je wat ik bedoel? Het is in elk geval wat zoeken 🙂

The Body Shop Fresh Nude Foundation X Shade Adjusting DropsThe Body Shop Fresh Nude Foundation X Shade Adjusting DropsThe Body Shop Fresh Nude Foundation X Shade Adjusting Drops

Het doseren gaat dan misschien niet zo makkelijk, de Shade Adjusting Drops werken wel en dat is het voornaamste. Je kan van de donkerste foundation een heel lichte maken en omgekeerd zonder dat het iets afdoet van de kwaliteit van je foundation, dat vind ik toch wel belangrijk. De swatches die je hierboven ziet zijn wat overdreven maar ik wilde vooral laten zien dat het echt wel werkt.

The Body Shop Stippling BrushThe Body Shop Stippling Brush

De laatste tijd breng ik mijn foundation het liefst aan met mijn vingers, maar voor deze The Body Shop Stippling brush maakte ik graag een uitzondering. Hij is niet specialer dan andere stippling brushes maar ik was gewoon vergeten hoe mooi de finish van je foundation is als je zo’n foundation gebruikt. Je kan je foundation mooi en egaal in je huid blenden zonder dat je een cakey effect krijgt. Een aanrader!

Bij de Fresh Nude Foundation heb je keuze uit zestien tinten (alle kleuren vind je hier), de kleuren gaan van heel licht naar heel donker en door de Shade Adjusting Drops heb je eigenlijk nog veel meer keuze. Mooie producten heeft The Body Shop hiermee uitgebracht!

Stay tuned voor veel meer moois van The Body Shop!

2 thoughts on “The Body Shop Fresh Nude Foundation X Shade Adjusting Drops

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *