Stash Flash MAC Mineralize Skinfinish

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik vind het leuk om de stashes te zien van andere Beauty Bloggers, om inspiratie op te doen maar ook gewoon om te bekijken. Dus heb ik besloten om af en toe eens een stashflash te doen, zo kan ik zelf een beetje shoppen in mijn eigen stash want sommige producten geraken wel eens achter in de kast terwijl ze echt te mooi zijn om niet te gebruiken. Vandaag zijn mijn MAC Mineralize Skinfinishes aan de beurt, ik heb er niet zo heel veel maar ik ben wel heel blij met diegene die ik heb en ik gebruik ze best ook wel vaak. Mineralize Skinfinishes zijn multifunctioneel, je kan ze als bronzer, highlighter of als blush gebruiken, al kan je dat niet met allemaal, sommige hebben zoveel shimmer dat je er toch wel een beetje moet mee oppassen, het discobal effect is dan niet ver weg. Verder heb je ook de MSF Natural die ik zelf als settingpowder gebruik. Ik kocht hem al voor de derde keer, al moet ik wel toegeven dat mijn tweede eindigde op de badkamervloer dus dat telt niet echt. Op naar de Stasflash!

Van links naar rechts Semi Precious Goldstone – Shimpagne – Lightscapade

Semi Precious Goldstone komt uit de Semi Precious Collectie die MAC vorig jaar in de zomer uitbracht. In deze collectie zat ook de Rose Quartz die heel populair was. De buitenkant kan je als bronzer gebruiken, de binnenkant als highlighter. Hij heeft vrij veel shimmer dus je moet toch wel een beetje uitkijken als je hem over je hele gezicht gebruikt.

Shimpagne komt uit MAC Magic, Mirth & Mischief collectie van 2009 en is één van mijn favoriete MSF’en. Ik gebruik hem alleen als highlighter, hij geeft mijn gezicht een mooie, gezonde glow zodat blush zelfs niet meer nodig is. Je ziet het misschien niet maar de bovenkant is al een heel stuk platter omdat ik hem al zo vaak heb gebruikt.

MAC Lightscapade komt uit de Sugar Sweet Collectie van 2009 en is ook weer ééntje die je enkel als highlighter kan gebruiken. Deze heeft niet zo veel shimmer als de andere die je hierboven ziet, het is eerder een subtiele highlighter met een gouden gloed. Hij lijkt nogal wit uit te slaan op mijn swacth maar dat is op mijn gezicht gelukkig niet zo.

Van links naar rechts: Smooth Merge – Porcelain Pink – Stereo Rose

Smooth Merge komt uit de Color Craft Collectie van 2009. Deze kan je als blush gebruiken en dan vooral het midden van de msf, de buitenkanten kan je dan als highlighter gebruiken. Maar je kan natuurlijk ook beide kleuren samen gebruiken.

 

Ook Porcelain Pink komt uit de Color Craft Collectie van 2009. Deze kan je een beetje vergelijken met Lightscapade, beide hebben dezelfde structuur alleen de kleur is een beetje anders. Porcelain Pink is rozer maar heeft ook een gouden gloed.

Stereo Rose komt uit de In to The Groove Collectie van 2010. Deze MSF is nog steeds enorm populair, op Ebay vragen ze er echt woekerprijzen voor! Net zoals de MAC Marine Life is dit een echt hard to get product. Ik kon hem destijds gewoon in de MAC store kopen, gelukkig maar! Hij is mooi, echt mooi! Hij heeft een koraal/roze kleur met een gouden gloed. Hij heeft vrij veel shimmer dus doseren is de boodschap, maar het eindresultaat is meer dan mooi. Dit is met stip mijn meest favoriete MSF!

Van links naar rechts: Pink Power – Natural

Pink Power komt uit de Wonder Woman Collectie van 2011 en is ineens ook de grootste MSF die ik heb. Ik denk zelfs dat dit de eerste keer was dat MAC zo’n grote uitbracht. Deze is echt ideaal om mee te nemen, je hebt een blush, bronzer en highlighter in één doosje. Deze bronzer heeft trouwens zo goed als geen shimmer, deze kan je gerust over je hele gezicht gebruiken. Vorig jaar heb ik hem heel vaak gebruikt en nam hem ook mee op vakantie gewoon omdat het zo handig is. De laatste dagen heb ik hem opnieuw bovengehaald, ik was eigenlijk “vergeten” dat ik hem had, nochtans kan je naast de verpakking niet echt naast kijken.

De meest “saaie” MSF van allemaal is waarschijnlijk de Natural. Geen shimmer, gewoon mat, maar wel perfect als settingpowder. Hij is beschikbaar in verschillende tinten, van heel donker naar heel licht. De swatch lijkt nu wel heel donker maar heb hem gemaakt op de binnenkant van mijn arm, die is altijd veel lichter dan mijn gezicht.

Vinden jullie het eigenlijk leuk om zulke stashflashes te zien? En zijn er dingen die je graag zou zien? Tell me! 

28 thoughts on “Stash Flash MAC Mineralize Skinfinish

 1. Fijn, zo’n flash! Ik heb enkele MSF’s, maar lang niet zoveel als jij 🙂 Shimpagne en Porcelain Pink heb ik zelf ook, twee gewone MSF’s en dat is het dan.

  [Reply]

  MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

  Shimpagne is echt zo mooi, zou iedereen moeten hebben 🙂 En zoveel zijn het er nu ook niet hè 😀

  [Reply]

 2. Ik vind stashflashes altijd leuk om te zien. Ik ben zooo jaloers op je Stereo Rose, wil hem ook! Ik hoop dat ze hem nog eens gaan uitbrengen.

  [Reply]

  MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

  Ik denk wel dat ze die nog wel een keer zullen uitbrengen, de vraag is natuurlijk wanneer hè 🙂

  [Reply]

 3. Wat een prachtige producten. Ik hoop ook nog een keer een MSF te kopen 😀

  [Reply]

  MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

  Moet je zeker eens doen! Vaak zijn ze LE en dan moet je natuurlijk wel snel zijn want ze zijn meestal in een mum van tijd uitverkocht!

  [Reply]

 4. Pink power van de wonder woman collectie vind ik erg mooi! Jammer dat ik deze collectie destijds gemist had 🙁

  [Reply]

  MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

  Hij is vooral heel handig om mee te nemen vind ik zelf, je hebt drie producten dadelijk bij de hand!

  [Reply]

 5. Ik hou van stashflashes, gewoon zo doorgaan! 😛 Ik hou van mineralize producten en ik heb daarom ook heel veel mineralize blushes en msfs van mac! Kan niet meer zonder hihi!

  [Reply]

 6. Je hebt er echt veel, superleuk om naar te kijken! Ging dit weekend mijn eerste MSF halen, een naturelle, maar nu was hij net uitverkocht in mijn kleur 🙁 Dan blijft het voorlopig maar bij plaatjes kijken 😉

  [Reply]

  MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

  Oh dat is heel jammer! De natural MSF zijn idd regelmatig uitverkocht, het zijn dan ook één van hun bestverkopende producten!

  [Reply]

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *