Skincare Routine Winter 2016

Skincare Routine Winter 2016

Skincare Routine Winter 2016

Skincare Routine Winter 2016

Ik dacht altijd dat ik een redelijk beperkte skincare routine had maar als ik alle producten bij mekaar zie blijken het er toch meer te zijn dan ik dacht. En dan heb ik mijn maskertjes, die ik toch ook een tweetal keer per week aanbreng, niet bijgerekend. Ik merk wel dat het de laatste jaren toch wel wat veranderd is, ik neig nu meer en meer naar de anti-aging producten, ik merk gewoon dat mijn huid het stilaan echt nodig heeft.

Skincare Routine Winter 2016

Reinigen

Je huid reinigen is wellicht één van de belangrijkste dingen om je huid gezond te houden. Ik sla dan ook geen dag over! Zelfs als ik geen make-up heb gedragen zal ik mijn huid altijd reinigen.

♥ De L’Occitane Perfecting Purifying Foam gebruik een twee-tal keer per week samen met mijn Clarisonic. Dit schuim reinigt goed zonder dat het mijn huid gaat uitdrogen.

♥ Een oliereiniger gebruik ik dagelijks iedere avond. Op dit moment is dat de Bobbi Brown Soothing Cleansing Oil. Maar ook de MAC Cleanse Off Oil en de The Body Shop Cleansing Oil zijn favorietjes. Ze halen mijn make-up er altijd volledig af. De meest hardnekkige foundation of waterproof eyeliner, alles haal je er mee weg. Dit is een product waar ik echt niet zonder kan.

♥ Nog zo’n all time favorite is de Bioderma Sensibio Solution Miccelaire. Van dit micellar water heb ik al liters opgebruikt! Ik koop ze dan ook altijd liefst in een zo groot mogelijke verpakking. Hiermee haal ik s’ avonds de laatste restjes make-up en reiniger weg. S’morgens gebruik ik deze na de douche om mijn huid te verfrissen.

♥ Ook een tonic mag niet ontbreken en de laatste weken kreeg deze L’Occitane Perfecting Toner een plaatsje in mijn routine. Een verkwikkende toner zonder alcohol met een licht exfoliërende werking die ook nog eens lekker ruikt.

Skincare Routine Winter 2016

Essences

Na mijn reinigingsritueel maak ik ook altijd tijd om een essence te gebruiken. De laatste stap die ik gebruik voor ik mijn verzorging aanbreng. Deze essences gaan je huid nog een keer extra preppen, ze zorgen er voor dat je huid volledig klaar is om het beste uit je skincare te halen.

Skincare Routine Winter 2016

Oogverzorging

Ook de verzorging van het gebied rond mijn ogen vind ik zelf heel belangrijk. Met de jaren zijn er wat lachrimpeltjes bijgekomen en die wil ik toch een beetje in toom houden.

♥ Het Estee Lauder ANR serum voor het gezicht kennen jullie vast wel maar er bestaan ook producten voor je ogen waaronder deze Estee Lauder ANR Eye. Ik gebruik deze  ook echt als serum en gebruik deze net voor mijn oogcrème. Deze maakt alles net iets gladder en zachter en lijkt de fijne lijntjes een beetje op te vullen.

♥ Een tijdje geleden mocht ik van Apotheek Online een product uitkiezen en ik koos voor de Louis Widmer Oogomtrekcrème. Een beetje een specialleke want mijn eerste indruk was, wat een stroeve, dikke oogcrème, heel erg lastig om aan te brengen. Tot ik het anders ging doen. Ik breng nu enkele stipjes aan onder mijn ogen en wacht een paar seconden voor ik hem verder in mijn huid masseer. En dat lijkt te werken, na contact met de huid wordt het een lichte emulsie die je makkelijk kan inwerken. De huid rond mijn ogen voelt en ziet er goed gehydrateerd uit.

♥ Ook een nieuwtje in mijn routine is de Nuxe Nuxellence Zone Regard. Deze gaat de huid rond je ogen niet alleen verzorgen, ze wordt ook een beetje opgelicht door de kleur van de crème. Wat extra fijn is aan deze oogcrème is de metalen applictor die heel erg koel aanvoelt. Mijn wallen lijken er ‘s morgens wat van te krimpen en daar doen we het voor!

Skincare Routine Winter 2016

AM ROUTINE

♥ Ik start altijd met een serum en op dit moment is dat het Kiehl’s Hydro-plumping Re-Texturizing Serum Concentrate die me aangeraden werd bij de Kiehl’s huidanalyse. Deze is bijna op of dat denk ik in elk geval, een beetje moeilijk te zien door de verpakking. Dit serum trekt snel in en ik merk meteen dat alles er wat gladder uitziet.

♥ Had ik al gezegd dat ik helemaal in to L’Occitane skincare ben de laatste tijd? Je zal meteen wel merken waarom! Na het serum gebruik ik de L’Occitane Immortelle Divine Cream Light, de lichtere versie van de bekende L’Occitane Divine Cream met een SPF20. Ik heb op geen enkel moment het gevoeld dat er een SPF in de crème zit, hij smeert makkelijk weg en laat ook geen zichtbaar laagje na.

♥ Voor onder de ogen gebruik ik de Louis Widmer Oogomtrekcrème samen met de Nuxe Nuxellence Zone Regard, het perfecte duo om de huid onder mijn ogen klaar te stomen voor mijn concealer.

Skincare Routine Winter 2016

PM Routine

S’ Avonds verdient mijn huid wat extra verwennerij en die heb ik gevonden in de L’Occitane Divine Harmonie lijn. L’Occitane combineert voor de eerste keer de kracht van de Corsicaanse aarde met de kracht van de zee. Immortelle Millésimée, de bloem die nooit verwelkt, wordt gecombineerd met Jania Rubens, rode algen die een oneindig regenererend capaciteit bezitten.

♥ Het L’Occitane Divine Harmonie Serum bevat 5000 micro parels gevuld met de beste ant-aging ingrediënten. Het serum bevat een sterk concentraat van de extracten van de Jania Rubens die je huid gaat verstevingen, liften en er gewoon meer ontspannen doet uitzien. Dit serum trekt meteen in je huid waardoor ze onmiddelijk klaar is voor de volgende stap in mijn routine.

♥ In combinatie met het serum vormt de L’Occitane Divine Harmonie Cream echt een superduo. De crème lijkt een beetje dik maar van zodra hij contact maakt met je huid smelt hij zo weg en dringt hij meteen in. Ik gebruik dit duo nu iets langer dan een maand en ik merk echt verschil, ‘s morgens ziet mijn huid er gladder en zachter uit maar ook meer ontspannen.

♥ Ook ‘s avonds gebruiken we een dubbele dosis oogverzorging. Eerst de Estee ANR Eye als serum gevolgd door de Louis Widmer oogomtrekcrème.

Skincare Routine Winter 2016Skincare Routine Winter 2016

De L’Occitane Divine Harmonie producten zien er niet alleen prachtig uit, ze zitten ook nog eens goed in mekaar, ze zijn namelijk navulbaar. Niet alleen goed voor het milieu, ook goed voor je portemonnee want het scheelt je bijna 30 euro voor de refill. ( Alle producten van de L’Occitane Divine Harmonie lijn vind je hier, check ook de duoverpakking, komt net wat goedkoper uit)

Skincare Routine Winter 2016

Gezichts olie

Ik liet jullie hierboven mijn skincare routine zien maar er zijn producten die ik toch af en toe nog switch of er gewoon bijvoeg.

♥ Het Estee Lauder ANR serum heb ik altijd in mijn badkamerkastje staan. Wanneer mijn huid onrustig wordt of gewoon een extra oppepper kan gebruiken dan gebruik ik dit serum als eerste stap in mijn avondroutine gevolgd door nog een ander serum of een olie.

♥ Mijn drie favoriete gezichts-olie’s? Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate, Sisley Huile Précieuse à la Rose Noire en de Caudalie Polyphenol Detox Oil. Ook deze worden regelmatig bovenop mijn avond routine gesmeerd. Of liever onder want deze gebruik ik dan als eerste. Ik merk dat mijn huid stilaan want extra’s kan gebruiken en deze drie producten zorgen voor een extra soepele huid.

Het lijkt veel maar ik merk dat mijn huid er baat bij heeft dus waarom zou ik er dan iets aan veranderen?

Heb jij ook zo’n uitgebreide verzorgingsroutine?

2 thoughts on “Skincare Routine Winter 2016

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *