Real Techniques Brushes by Samantha Chapman

Make up brushes zijn niet weg te denken uit mijn dagelijkse make-up routine. Ik ben een hele tijd gek geweest op de Beauty Blender om mijn foundation aan te brengen, dat eitje doet zijn werk heel goed maar ik merk wel dat de Beauty Blender na een tijdje niet helemaal meer proper te krijgen is en dat vind ik persoonlijk een beetje vies. Een brush daarentegen kan je elke keer opnieuw weer volledig proper krijgen. Ik heb redelijk wat foundationbrushes, platte, ronde, grote, kleine en dan ook nog van een aantal verschillende merken. Op dit moment is er een hele buzz rond de Real Techniques Brushes by Samantha Chapman. Als deze naam je niks zegt dan zal Pixiwoo misschien wel een belletje doen rinkelen, twee zussen die make-up tutorials op You Tube maken, een aanrader! Omdat ik zo benieuwd was naar de brushes bestelde ik er drie bij LoveMakeUp, geen oogschaduwkwasten maar drie face brushes. Elke brush is handgemaakt en bestaat uit synthetisch Taklon, dit is synthetisch haar van een hoge kwaliteit.

Laat ons beginnen met mijn minst favoriete brush, de Angled Foundation Brush (11.50 euro).

Ik had verwacht dat deze brush heel zacht zou zijn en zou zorgen dat ik mijn foundation zonder strepen zou kunnen aanbrengen. Dit is jammer genoeg niet het geval, bij een longwear foundation moet je al snel zijn om alles goed uit te werken en dat kan je met deze niet. Misschien gebruik ik een verkeerde techniek? Ik zal de tutorials nog eens moeten gaan bekijken want voor mij werkt hij niet. Jammer!

Verder met de brushes waar ik wel heel tevreden over ben. Deze Expert Face brush belooft een pixel perfect skin. (12.75 euro)

Bij deze Expert Face Brush zijn de haren super zacht, ik gebruik hem vooral om vloeibare foundation mee aan te brengen. Je kan je foundation goed in je huid werken zonder strepen, ook met een longwear foundation waarmee je normaal snel moet zijn heeft hij geen problemen. Ik heb deze brush nu al verschillende keren gewassen maar hij heeft nog geen enkel haar los gelaten, dat kan je maar van weinig brushes zeggen! Een aanrader!

Ook bij deze Stippling Brush (14.00 euro) wordt een pixel perfect skin beloofd.

Ook bij deze Stippling Brush zijn de haren super zacht. Ik vind deze de meest multifunctionele brush van de drie die ik kocht. Ik gebruik hem vooral om BB cream aan te brengen maar ook foundation, powder foundation, cream foundation en cream blushes kan deze brush zonder problemen aan. Ook deze is makkelijk uit te wassen en heeft nog geen enkel haartje verloren. Ook dit is zeker en vast een aanrader!

Je zal gezien hebben dat de brushes verschillende kleuren hebben, er zijn drie onderverdelingen: Goud staat voor flawless base, paars voor enhanced eyes en roze voor perfect finish. Ook bestaan er verschillende setjes met een brush case zodat je ze makkelijk kan meenemen.

Nu ben ik vooral benieuwd naar de Powder brush en de Blush brush, misschien dat ik die nog eens een andere keertje bestel bij Love Make Up.

Kende jij de Real Techniques Brushes by Samantha Chapman al en heb jij aanraders?

 

 

12 thoughts on “Real Techniques Brushes by Samantha Chapman

  1. Ze zien er alvast heel mooi uit op foto. Maar een terugkerend fenomeen hier bij is dat ik in de zomer bijna niets van make-up/borstels gebruik tot tegenstelling van de winter. Er zal daar toch eens verandering in moeten komen. 😉

    [Reply]

    MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

    Ik zou echt niet meer zonder kunnen! Ik gebruik niks anders 🙂

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *