ProNails Self Gel

ProNails Self Gel

ProNails Self Gel

ProNails Self Gel

Eén van de leukste nieuwigheden die ik de voorbije zomer ontdekte is de ProNails Self Gel. Tijdens een event van DI All about beauty mochten we deze gel @ home uitproberen en ik was meteen verkocht! Ik kon dan ook niet wachten om de kit te bestellen via de DI webshop. De eerste aankoop is de duurste, voor de SelfGel Ledlamp betaal je 64,95 euro en voor de ProNails Self Gel kit betaal je 69 euro maar dan zijn de grootste kosten wel gemaakt en kan je een hele tijd verder.

De kit bevat volgende producten:

 • SelfGel Prepper (6 ml)
 • SelfGel Start (6 ml)
 • SelfGel Finish (6 ml)
 • SelfGel Cleanser (60 ml)
 • 20 Nail Wipes
 • Manicure File
 • Prep & Remove Pusher
 • Prep & Remove File
 • SelfGel Remover (60ml)
 • 20 Remove Strips
 • SelfGel Oil (6ml)

Enkel de cleanser en de remover zijn geen fullsize producten.

ProNails Self Gel Handleiding

Er zit in de starter kit een handleiding, die volgen is super simpel, je kan eigenlijk niets verkeerd doen. Je hoeft ook geen speciale skills te hebben, kan je je nagels lakken? Dan kan je even goed deze ProNails Self gel gebruiken.

Let’s get started!

ProNails Self Gel

Eerst en vooral moet je zorgen dat je nagels nagellakvrij zijn. Hiervoor kan je een gewone remover gebruiken of de ProNails Self Gel remover die je in de kit vindt.

ProNails Self Gel

Ik had mijn nagels een beetje verwaarloosd, zie je de groefjes en de kleine scheurtjes? Die vijl je best even glad zodat je nagels mooi egaal zijn en de producten zich goed kunnen hechten.

ProNails Self GelProNails Self Gel

Om alle restjes van je nagels te verwijderen gebruik je de ProNails Self Gel Cleanser.

ProNails Self Gel

Bij de volgende stap breng je de ProNails Self Gel Prepper aan op alle nagels van je ene hand.

ProNails Self Gel

En we zijn klaar voor het volgende laagje. Start met een dun laagje van de ProNails Self Gel Start op je duim en leg deze één minuut onder de ProNails Ledlamp. Deze staat standaard op één minuut ingesteld en valt na die minuut automatisch uit. Hierna doe je hetzelfde met je overige vier nagels.

ProNails Self Gel

De volgende stap is de kleur en je werkt op dezelfde manier, eerst enkel een laagje op je duim, onder de lamp en dan je overige vier nagels. Deze stap doe je twee keer, zo is de kleur van de SelfGel lak mooi intens.

ProNails Self Gel

En zo komen we aan de bijna laatste stap. De ProNails Self Gel Finish breng je ook weer aan op dezelfde manier. Deze gaat de kleur “sealen” en zorgt voor een extra mooie glans. Kleine tip om te zorgen dat de ProNails Self Gel goed blijft zitten, zorg dat je zeker ook de nagelranden goed sealt dan is de kans op loskomen miniem.

ProNails Self Gel

Je zal merken dat er een soort van plakkerig laagje op je nagels ligt, dat kan je weg nemen met de ProNails Self Gel Cleanser.

ProNails Self Gel

De laatste stap is de ProNails Vitamine Cuticle Oil die je op je nagelriemen aanbrengt om deze zacht en soepel te houden. Al deze stappen doe je ook aan je andere hand et voilà, klaar voor een weekje perfecte nagels. Het hele proces neemt voor mij ongeveer eenhalf uur tot drie kwartier in beslag. Maar dat heb ik er wel voor over want mijn nagels blijven echt wel een week netjes, zonder tipwear of scheurtjes. Ik heb er een beetje een gewoonte van gemaakt om elke zondagmorgen mijn nagels te lakken en tot hiertoe is er nooit ééntje vroegtijdig gelost of gescheurd.

Verwijderen gaat ook makkelijk. In de starterskit zit een remover die je kan aanbrengen op de speciaal voorziene remover strips. Die gebruik ik niet omdat ik de Elegant Touch Soak ‘Em Off! net iets handiger vind in gebruik. Ik gebruik eerst de ProNails Self Gel vijl om de bovenste laag een beetje te verwijderen, daarna de Elegant Touch Soak ‘Em off wipes over je nagels aanbrengen, kwartiertje laten zitten en je kan de ProNails SelfGel er zo afhalen.

Ik ben groot fan! Het is snel, makkelijk en een pak minder ongezond dan de gel-nagels die je in een salon laat aanbrengen. Mijn nagels zien er beter uit dan ooit want door de ProNails Self Gel breng je eigenlijk een extra beschermingslaagje aan waardoor ze minder snel gaan afbreken of scheuren.

Een dikke aanrader ❤

2 thoughts on “ProNails Self Gel

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *