Philosophy Purity

Een tijdje geleden kreeg ik van Marijke de travelsize van Philosophy Purity, zij heeft een heel gevoelige huid en kon er niet zo goed tegen. Ik ben al heel lang op zoek naar een reiniger waarmee je alles in één keer kan wegnemen. En dan bedoel ik foundation maar ook mascara, een allesreiniger dus! Ik heb het al met verschillende soorten olie geprobeerd maar dat bleek geen goed idee te zijn, vooral mijn kin sputtert dan tegen en er vormen zich onderhuidse puistjes. Heel jammer want met reinigingsolie kan je ook heel makkelijk al je make-up verwijderen.

Net zoals alle producten van Philosophy heeft ook deze Purity een filosofische uitspraak op de fles staan.  En de laatste zin klopt zeker en vast helemaal! Het goed reinigen van je huid is de eerste stap naar een mooie huid.

Wat zegt Philosophy over de Purity Cleanser?

* verwijdert snel vuil, olie en make-up en ondersteunt de natuurlijke vochtbalans in de huid.

* mild genoeg voor gebruik rond de ogen en de gevoelige huid.

* Bevat 12 essentiële oliën om de huid te kalmeren en te verlichten.

De fles is handig maar ze zou nog handiger kunnen zijn indien ze een pompflacon had. En dat bestaat dus blijkbaar, Stamatia wist me te zeggen dat er nog een grotere versie dan de 240 ml bestaat in Amerika en deze heeft een pompflacon. Veel makkelijker om te doseren!

Toen ik las dat er olie in de Purity zat was ik toch een beetje bang, heb zo’n slechte ervaringen met olie dat ik er toch een beetje huiverachtig tegenover stond. Gelukkig is deze Purity lief voor mijn huid! Hoe gebruik ik de Purity? Ik masseer de Purity in mijn droge huid, nadien voeg ik er nog wat warm water aan doen en gaat het lichtjes schuimen. Voor de ogen kan je hem zeker en vast ook gebruiken maar bij mij prikt het een beetje, ik heb nochtans geen gevoelige ogen. Voor mijn ogen gebruik ik een olie, als ik hier niet mee in de buurt kom van mijn kin moet ik me geen zorgen maken. Purity neemt echt alles weg en mijn huid voelt ook schoon aan zonder trekkerig te zijn. Ik gebruik nog wel een tonic, dat is eerder uit gewoonte om te controleren of alles goed gereinigd is maar nodig is het niet echt. De geur is iets waarvan je moet houden denk ik, ik ben er ook niet zo gek op, het is een soort van apothekersgeurtje, ik kan het niet zo goed thuisbrengen, het ruikt in ieder geval speciaal!

De travelsize  is ondertussen leeg en ik ben nu aan de grote versie begonnen, deze cleanser heeft een vast plekje in mijn badkamer veroverd!

Je betaalt voor 90ml 10,50 euro en voor 240 ml 20.50 euro. Dit product is echt de moeite waard om eens te proberen! Het is zuinig en als je ogen er tegen kunnen heb je maar één product nodig om alles te reinigen, handig toch!

Ben jij ook zo fan van alles-in-één reinigers?

 

 

7 thoughts on “Philosophy Purity

 1. ooooh wat een leuk revue over een alles in een reiniger… ik ben eigenlijk ook op zoek naar zo een product, want op den duur zit je met 10 flessen en tuben voor je gezicht die ‘reinigen’ en ‘ontschminken’ . met zo’n product denk ik dat je ook beter bent voor je huid i.p.v. verschillende, want je kunt reacties krijgen van sommige ingrediënten.
  In ieder geval, ik ga dit product misschien ook aanschaffen (wanneer mijn huidige op is wel), maar je hebt niet verteld waar je dit kan kopen?

  [Reply]

  MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

  Philosophy is sinds een tijdje te koop bij ICI Paris XL, in de winkel maar ook online! De purity is echt de moeite als je een alles in één product zoekt 🙂

  [Reply]

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *