Pantene Pro-V Verzorgend & Beschermend

Pantene Pro-V komt met een compleet vernieuwd gamma, met een onderverdeling voor elk haartype.

* Wie normaal tot dik haar heeft (blauwe code) kan kiezen voor het gamma “normaal tot dik haar” met producten uit “Glad & Zijdezacht, “Verzorging & Bescherming” en “Mooi gevormde krullen.

* Wie fijn haar heeft (gele code), kiest best voor het gamma “fijn haar” met producten uit “Volume”, Aqua-light” en “Kracht en Glans”.

* Vrouwen met gekleurd haar (rode code) kiezen voor het gamma “gekleurd haar” en hebben de keuze tussen “Volume” of ” Glad”.

Een heel gamma aan producten die je eigenlijk kan mixen en matchen! Shampoo’s, conditioners, haarmaskers, beschermende sprays, verzorgende sprays, serums, verstevingssprays, volume mousse…. En ga zo maar door! De shampoo’s en conditioners worden in twee verpakkingen verkocht, 250 ml en 500ml. Als je de grote verpakking koopt doe je enkele eurocentjes profijt, maar veel is het niet.

 

Ik kreeg het gamma voor normaal tot dik haar toegestuurd, ik heb fijn/normaal haar dus dat kwam heel goed uit! In het pakket zaten de shampoo & conditioner verzorging & bescherming, het 2 minuten intensief verzorgend masker en een hitte beschermende glansspray. Alles voor een mooie, glanzende bos haar! Misschien ben ik niet helemaal objectief bij deze review maar dat komt eigenlijk doordat Pantene Pro-V altijd één van mijn favoriete budgetproducten voor het haar zijn geweest. Ik ben er altijd tevreden over geweest dus ik betwijfelde dat deze producten mijn mening zouden veranderen. Op naar de review want er zijn toch wel een aantal dingen veranderd!

De Pantene-Pro V Verzorging en bescherming shampoo (3.89 euro voor 250ml – 7.59 euro voor 500ml) en conditioner (3.89 euro 200 ml) (blauwe code) zijn dus voor normaal tot dik haar. Wat me eerst opvalt is de geur! De Pantene Pro-V producten hebben allemaal een geur die je direct herkent. Je ruikt nog steeds dezelfde geur maar dan iets frisser, me likes! Eerst en vooral, less is more! Gebruik niet teveel shampoo, bij deze heb je niet veel nodig om je haar goed te doen schuimen. Heb je echt lang haar kan je eventueel nog een beetje bijnemen maar dat zal niet direct nodig zijn. Na het uitspoelen heb ik al het idee dat mijn haar glad is, bij sommige shampoo’s voelt je haar een beetje zoals stro, bij deze niet. Ik knijp het water uit mijn haar en breng dan de conditioner aan, eerst op de puntjes, de rest breng ik aan op de rest van mijn haar. Ik knijp opnieuw het water uit mijn haar en dep het dan droog. Niet wrijven, dat is echt een no-go voor je haar, zo wrijf je de schubben terug open, terwijl je de conditioner gebruikt om je haarschubben te sluiten. Heb de indruk dat mijn haar na gebruik sneller droog is en het voelt glad en zacht aan!

Niet alleen de producten zijn veranderd, ook de verpakking is iets veranderd. Het zijn nog steeds flessen die je eigenlijk op zijn kop zet, heel handig want zo kan je echt alles tot de laatste druppel gebruiken. De dop is veranderd, voordien was het een soort van kliksysteem nu moet je echt een klepje open doen. Niet beter of niet slechter, gewoon anders.

Het 2 minuten verzorgend masker  (let op de schrijffout, mij was het nog niet opgevallen maar Freya had het wel gezien) is misschien iets duurder dan een normaal budgetmasker, je betaalt 7.59 euro voor een pot van 200 ml, maar hier geldt ook weer, a little goes a long way! Bij mijn favorieten van 2011 vond je al een masker terug van Pantene Pro-V en dit masker hoort nu ook zeker bij dat rijtje. Ook deze heeft weer die nieuwe frisse geur, trouwens de geur blijft een tijdje hangen in je haar, altijd leuk. De naam van het masker is 2-minuten verzorgend masker, en aan die twee minuten heb je meer dan voldoende om glanzend zacht haar te krijgen, hij moet er dus maar even lang in als je conditioner. Hier geldt ook weer, knijp het water uit je haar en brengt het dan aan, anders glijdt het masker van je haar. Als ik één product mocht kiezen uit dit gamma, zou het dit masker zijn!

 

 

Ook deze verpakking is veranderd. De eerste keer moet je de pot opendraaien omdat er een beschermfolie over het product zit, nadien moet je de pot openklikken. Ik persoonlijk vind dat het makkelijker zou zijn om een gewoon deksel te gebruiken dat je moet openschroeven. Misschien een gewoonte?

Als laatste de Hitte Beschermende Glans Spray (7.59 euro voor 150 ml). Iedereen die maar een beetje haar op zijn hoofd heeft en dit stijlt, krult of gewoon maar droogt met de haardroger weet dat je je haar moet beschermen. Als je dit niet doet merk je dat meteen aan je haar, je punten worden droger en gaan sneller splijten. Ook deze beschermende spray heeft dezelfde frisse geur als de rest van het gamma. Ik breng de glansspray aan net voor ik mijn haar ga drogen, ik wacht altijd een 20-tal minuutjes voor ik mijn haar droog, zo is het net niet droog en is het makkelijker te brushen. Of hij mijn haar echt beschermt kan ik nog niet zeggen, dat kan je eigenlijk pas na een tijdje zeggen, maar wat ik wel weet is dat hij zorgt voor glanzend haar. Is het de combinatie van alle producten samen? Ik weet het niet maar mijn haar voelt glanzend en gevoed, ook mijn puntjes die eigenlijk nodig een knipbeurt nodig hebben.

Moet ik nog zeggen dat ik fan ben? Waarschijnlijk niet! De Pantene Pro-V producten vind je oa bij de supermarkt en het Kruidvat.

Wat is jouw favoriete budget haarverzorgingsmerk?

 

10 thoughts on “Pantene Pro-V Verzorgend & Beschermend

 1. Ik vind dat deksel van het masker juist handig, want met schroefdeksels en natte handen, gaat het bij mij wel eens mis 😀

  [Reply]

  MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

  Daar heb je gelijk in! Ik moet eerlijk toegeven dat ik eerst ff moest zoeken hoe ik die pot moest openmaken 😀

  [Reply]

 2. Ik vind de verpakkingen er ook wel mooi uitzien. Ik heb de shampoo en conditioner nu al 2 keer gebruikt, ruiken lekker. Maar voor de werking gebruik ik het beter wat langer 🙂

  [Reply]

  MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

  Ik ben ook gek op de geur! En ik vind dat je toch al merkt wat de shampoo en het masker doen na de eerste wasbeurt. De beschermende spray is dan weer iets heel anders, dat kan je echt pas na een tijd merken als je regelmatig een stijltang gebruikt, dat kan je dan zien aan de conditie van je haar. Al is elke dag stijlen sowieso helemaal niet goed voor je haar, bescherming is dus zeker en vast nodig!

  [Reply]

 3. Ik vind de geur niet lekker 🙁 die oude bleef zo lekker hangen. Deze vind ik een beetje standaard. Ik wil terug naar de oude Pantene snik 🙁

  [Reply]

  MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

  Ik vind de nieuwe versie nochtans frisser ruiken, maar smaken verschillen natuurlijk! 🙂

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *