Op maat gemaakt? Camber!

Op maat gemaakt? Camber!

Als je een huis koopt dat deels gerenoveerd is zijn er altijd dingen die nog moeten gebeuren en vaak zijn die ook niet in een vingerknip gebeurd. Zo was het ook met de plaats onder de trap, een buro met een boekenkast maar eigenlijk gewoon een rommeltje. Het stond al een tijdje op de planning, er moest een op maat gemaakte kast komen met een buro in verwerkt. Toen ik een uitnodiging kreeg voor de opening van de nieuwe Camber in Aartselaar, bij mij achter de hoek, was ik meteen geïnteresseerd, zo konden de hubby en ik al even kijken wat het kostenplaatje zou zijn. Er werd ons verteld dat we een project ter waarde van 5000 euro zouden kunnen winnen, mooie openingsactie was wat ik meteen dacht. Ik ging aan de slag met een tekening! Bij Camber zelf kreeg iedereen een interieurarchitecte aangewezen, bij ons was dat Nikki (vraag naar haar!) en zij hielp ons met ons idee uit te werken.

Groot was mijn verbazing toen bleek dat we het project gewonnen hadden, ik krijg een opnieuw een glimlach als ik er aan denk!  En zo zaten we een paar weken later bij Nikki aan tafel om alles tot in de puntjes uit te werken, de materialen, de frontjes van de deuren, de verlichting… Zoveel keuze maar na de 3D beelden te zien wisten we dat het goed zat. Nikki bracht ons ook nog een bezoekje thuis om alles nog een keer goed na te meten. Het is maatwerk dus elke afmetingen moet op de mm kloppen en aangezien ik blijkbaar ergens toch nog iets mis had gemeten was het fijn om de professional met de juiste apparatuur het te laten nameten. Nikki paste het plan nog een laatste keer aan en ik kreeg ik de definitieve plannen nog een keer doorgestuurd per mail.

En toen was het wachten op de plaatsing en moest ik nog even op dit rommeltje kijken. Ik twijfelde om deze foto te plaatsen want het is echt wel een rommeltje, het contrast tussen de voor en na kan niet groter zijn! Het wachten op de plaatsen van de kast was ook het perfecte excuus om alles ook opnieuw te schilderen, dat was na vijf jaar ook nodig.

Voila, alles leeg gemaakt en de elektriciteit klaar gelegd. Dat is trouwens het enige wat je moet doen, als je tenminste elektriciteit nodig hebt. Wij wilden sowieso een aantal stopcontanten aan het buro. We kozen om ze bovenop te plaatsen maar je kan ze ook in een kast laten steken en dan wordt er een gat voorzien waar je de draden zou kunnen doorsteken.

De dag voor de plaatsing worden alle panelen netjes op tijd geleverd. Alles wordt door de chauffeur netjes klaar gezet, met bescherming op de grond en de muren zodat er niets kan beschadigen. Alle pakketten worden ook nageteld zodat er zeker niets ontbreekt voor de plaatsing.

En Joske? Die was blij met de kartonnen dozen!

De volgende dag was de schrijnwerker prefect op tijd om er aan te beginnen. Al het materiaal werd opgesteld zodat waar nodig nog eventueel aanpassingen konden gedaan worden. Ons huis is geen nieuwbouw en dat staat garant voor niet al te rechte muren. Niks problematisch maar zo moet je echt nog eens alles perfect nameten zodat alles naadloos past.

Ondanks dat hij alleen werkt gaat het verbazingwekkend goed vooruit. Je merkt aan alles dat hij weet waarmee hij bezig is en daarom gaat alles ook zo vlot vooruit. Zo’n man moet je in huis hebben!

Ik had me er trouwens al op voorbereid dat ik een hele hoop karton zou hebben. Niks daarvan, alles werd netjes opgeplooid en werd ‘s avonds mee genomen door de schrijnwerker. Hoe fijn is dat?

Een paar uur later en heel wat koffie’s verder was de kast bijna klaar. Je ziet echt dat die man het in de vingers heeft, alles wordt zo proper en netjes gedaan!

Nog een paar laatste dingetjes afwerken en de kast is klaar voor gebruik. Zie je ook hoe netjes alles gedaan is? Geen stofje of karton meer op de grond te bespeuren. Die professionele stofzuiger wil ik ook wel in huis!

Wie benieuwd is naar de materialen:

  • De boekenkast en corpus van het bureau is in een ultra gloss afwerking op een MDF drager, kleur wit. Deze afwerking is een acryl laag van 0,8mm gelijmd op de MDF.
  • Het werkblad van het bureau is in laminaat, kleur premium wit mat. Dit is een vezelplaat met daarop een laminaten afwerking in de gekozen kleur.
  • Frontjes zijn in gelakt glas, kleur 7554 antraciet.
  • De laden met front in gelakt glas zijn massieve beuk
  • De boxen in de boekenkast zijn in massieve eik

In de schuiven kozen we ook voor een vaste onderverdeling. Mijn flesjes nagellak blijven nu perfect recht staan zonder dat ze rond schuiven.

En toen werd het tijd om de kast te vullen. Bovenaan boeken en onderaan enkele LE’s die ik te mooi vind om in de kast te steken. Ben van plan om hier regelmatig iets anders te zetten. Heb de voorbije jaren heel wat mooie spulletjes verzameld en die krijgen nu een speciaal plaatsje.

Benieuwd naar hoe ik de kast verder heb ingericht? Stay tuned, die foto’s komen er ook heel snel aan!

Ik wil eerst en vooral Camber nog een keer extra bedanken voor het perfecte eindresultaat. Vanaf het ontwerp tot het eindresultaat, bij Camber werken ze allemaal met vriendelijke professionele mensen die je idee uitwerken hoe jij het wil en bijsturen waar nodig. Zelf op zoek naar inspiratie? Neem dan zeker eens op een kijkje op de Camber Instagram.

 

2 thoughts on “Op maat gemaakt? Camber!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *