Olaplex Hair Protector nr 3

Olaplex Hair Protector nr 3

Olaplex Hair Protector nr 3

De laatste maanden of zelfs al een jaar worden de blogs van onze Noorderburen overspoeld door de Olaplex producten. Niet alleen onze Noorderburen zijn blijkbaar groot fan, ook in Amerika zijn ze groot fan. Herinner je je Kim Kardashian nog die van de ene dag op de andere dag spierwit haar had? Wel dat zou gebeurd zijn met de Olaplex producten! Met deze lijn van verzorgingsproducten zou je in één keer van heel donker haar naar heel licht haar kunnen gaan zonder je haar te beschadigen. Twee professoren in de materiaalkunde en chemie hebben chemische verbinding uitgevonden bestaande uit maar één ingrediënt, zonder siliconen en olie, die kapotte verbindingen in het haar tijdens en na kleurbehandelingen herstelt. Het is dus geen haarverf maar een verzorging die voor en tijdens je kleuring wordt aangebracht. Olaplex n°1 en n°2 worden enkel bij de kapper gebruikt en Olaplex Hair Protector nr 3 is dan weer voor thuis gebruik.

Hoe werkt het?

Olaplex Bond Multiplier No.1 wordt door de kapper toegevoegd aan je kleuring- blondering of permanent. Deze nr 1 kan ook verdund worden met water voor een extra verzorging.

Olaplex Bond Perfector No.2 wordt dan weer gebruikt na de kleuring- blondering of permanent, wanneer alles uit je haar is gespoeld.

Olaplex Hair Protector nr 3 is dan weer voor thuisgebruik. Je haar even nat maken zonder te wassen en handdoekdroog maken. Het product goed verdelen over je haar met het meeste aandacht voor je punten dan laten inwerken.

Wat doet Olaplex Hair Protector nr 3 voor mij?

Ik kleur mijn haren al jaren, meer bepaald een balayage met drie verschillende lichte tinten. Omdat mijn haar vrij donker is wordt hier ook ontkleuring gebruikt, anders zou er geen kleurverschil zijn. Dat het niet goed is voor je haar is algemeen bekend denk ik, het enige wat je kan doen is je haar goed verzorgen en er elke keer toch wel een beetje de schaar in laten zetten zodat de droge punten een beetje kan vermijden. Maar het is niet alleen dat kleuren dat zo hard is voor je haar, de haardroger en stijltang doen ook niet veel goeds ondanks de beschermende producten die ik altijd gebruik. Ik was dan ook heel erg benieuwd of deze Olaplex Hair Protector nr 3 iets voor mij zou kunnen betekenen. De eerste keer gebruikte ik de Olaplex Hair Protector nr 3 een paar dagen voor mijn haar opnieuw zou gekleurd. Ik volgde de instructies en waste en droogde mijn haar op dezelfde manier dat ik het altijd doe. Mijn haar voelde zacht en glanzend aan, niet beter of slechter dan bij een normale wasbeurt. Het was dan ook een beetje een teleurstelling… Maar ik gaf niet op en gebruikte de Olaplex Hair Protector nr 3 nog een keer ongeveer een week na de kleuring en dan merkte ik pas verschil. Als mijn haar net gekleurd is voelt het altijd wat stugger aan en heb ik altijd het idee dat het wat lastiger in model te brengen is. Wel, nu heb ik daar veel minder last van en voelt het even glad en zacht aan als anders en is heel handelbaar. Ook heb ik het idee dat ik mijn wasbeurt een dag langer kan uitstellen, dus ipv om de twee dagen, om de drie dagen. Of het één iets met het andere te maken heeft, ik heb geen idee maar het werkt wel. Ik ben in ieder geval fan en ben nu toch wel benieuwd om een kleuring met Olaplex te laten doen. In Nederland vind je al heel wat salons die de behandeling aanbieden, in België lijkt het me wat moeilijker maar je kan altijd terecht op de facebookpagina van Olaplex voor meer info.

In België lijkt het wat moeilijk om Olaplex Hair Protector nr 3 apart te kopen maar er zijn wel een aantal Nederlandse webshops die het wel doen, hier vond ik een apart flesje maar die lijken ondertussen ook al uitverkocht. Ook op Ebay vind je aparte flesjes maar of ze dan echt zijn is nog maar de vraag. Gelukkig heb ik nog een back-up!

Een aanrader!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *