My Favorite Make Up Brushes

Favorite Make Up Brushes

Ik heb in de loop der jaren heel wat make-up brushes verzameld maar heb er toch een aantal waar ik wat vaker naar grijp dan andere. Vandaag: My Favorite Make Up Brushes! Het is een mengelmoes van allerhande merken, van goedkoop tot vrij duur maar stuk voor stuk onmisbaar.

My Favorite Make Up Brushes foundation:

My Favorite Make Up Brushes

De laatste tijd ben ik weer helemaal in to foundationbrushes. Een tijdje geleden gebruikte ik eigenlijk altijd mijn vingers om foundation aan te brengen maar vaak krijg je toch wel het mooiste effect met een brush of een sponsje.

My Favorite Make Up Brushes

Voor mij geen Beauty Blender (al heb ik die ook nog wel ergens) maar wel de Real Techniques Miracle Complexen Sponge. Doet eigenlijk net hetzelfde als de Beauty Blender maar door het schuin afgesneden stuk in het sponsje kan je je foundation nog beter in je huid blenden. Alleen het sponsje proper krijgen is een ander paar mouwen, hier heb je echt wel werk aan om alle foundation er goed uit te krijgen. Ik heb er dan ook altijd twee in gebruik zodat ze niet al te veel foundation hebben opgeslorpt en zo iets makkelijker proper te maken zijn.

My Favorite Make Up Brushes

Deze Chanel Teint 2 en 1 Fluide et Poudre n°8 heb ik nog niet zo heel lang (hier vind je de Chanel Online Boutique Shoplog) maar wordt wel meteen als favoriet gebombardeerd. Dit is een lichtjes schuin afgesneden kwast met dicht op mekaar staande haartjes waardoor de brush niet al te veel product opslorpt maar wel goed verdeelt.

My Favorite Make Up Brushes

Een paar jaar geleden bracht MAC de Oval Brushes uit en ze waren meteen een hit. Jammer genoeg waren ze ook in een wip uitverkocht en niet meer te krijgen, of toch niet in België want op maccosmetics.com staan ze blijkbaar nog wel. Een tijdje geleden kwam ik vergelijkbare brushes tegen op Instagram, de Artis Make Up Brushes en ik was meteen verliefd. De Elite Mirror Collection was dan ook snel de mijne en ik gebruik de brushes graag en vaak al is er ééntje die ik echt bijna dagelijks gebruik en dat is de Artis Brush Oval 8, een grote brush die je foundation blendt als een droom. Ook hier heb je maar heel weinig product nodig en je bent in een wip klaar door de grootte van deze brush. Zei ik al dat deze superzacht is? Reinigen gaat onverwachts heel erg snel, doordat de brush bijna geen product opslorpt houdt deze ook bijna niets vast. Alleen de droogtijd is wat langer maar dat neem ik er graag bij.

My Favorite Make Up Brushes Blush:

My Favorite Make Up Brushes

Ook om blush aan te brengen heb ik zo mijn favorietjes. Er zit er ééntje bij die al heel wat jaartjes op de teller heeft maar nog steeds even fijn is.

My Favorite Make Up Brushes

Deze Sigma Large Angled Contour F40 kocht ik zes jaar geleden en zal één van mijn oudste brushes zijn die het al die jaren heeft overleefd. Door de schuin afgesneden haartjes is hij perfect om blush aan te brengen. Enkele haartjes beginnen een beetje hun eigen leven te leiden maar verder doet hij het nog meer dan prima.

My Favorite Make Up BrushesOok deze Real Techniques by Samantha Chapman Blush Brush is een favorietje. Ik gebruik deze vooral om blush aan te brengen maar deze kan je gerust ook gebruiken om bronzer aan te brengen.

My Favorite Make Up Brushes

Nog een Chanel brush, deze keer de Chanel Angled Powder Brush n°2. Ook met deze brush kan je heel precies blush aanbrengen, ook om te contouren kan je deze gebruiken omdat deze schuin afgesneden werd.

My Favorite Make Up Brushes Setting Powder / Bronzer:

My Favorite Make Up Brushes

Ik hou van grote fluffy brushes en daar mag je deze twee brushes dan ook bij rekenen.

My Favorite Make Up Brushes

Deze Sigma Large Powder F30 kocht ik rond dezelfde periode als de Sigma F40 en gaat dus ook al heel wat jaartjes mee. De laatste tijd verliest hij wel wat veel haren misschien dat ik deze dan toch eens moet vervangen. Maar tot dan gebruik ik deze vooral om setting powder aan te brengen.

My Favorite Make Up Brushes

Ik heb deze Chanel Pinceau Poudre n°1 heel lang gebruikt als blush brush maar ondertussen gebruik ik deze om bronzer aan te brengen. Superzachte brush die je poeder  vlekkeloos aanbrengt.

My Favorite Make Up Brushes The Eyes:

My Favorite Make Up Brushes

Ik heb ontelbaar veel brushes om oogschaduw aan te brengen maar er zijn er maar enkele die echt favoriet zijn en die heb ik vaak dan ook dubbel.

My Favorite Make Up Brushes

Van boven naar onder:

& Other Stories Eyelash brush: Deze gebruik ik om overtollige mascara uit mijn wimpers te halen. Eigenlijk zou ik op zoek moeten gaan naar een goed wimperkammetje maar deze brush doet het voor nu goed genoeg.

Wenkbrauwbrush van een onbekend merk: Ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik deze gehaald heb maar deze gebruik ik om mijn wenkbrauwen door te kammen.

MAC 217: Dit is misschien wel de meest bekende brush van MAC en door velen geïmiteerd en nooit geëvenaard. Dit is dé blendingbrush die er voor zorgt dat je je oogschaduw mooi kan laten overlopen zonder harde lijnen. Ook heel fijn om cream eyeshadow aan te brengen. Hiervan heb ik er twee zodat ik altijd ééntje in reserve heb, ik heb ze ook al jaren en na een wasbeurt zien ze er elke keer weer als nieuw uit.

My Favorite Make Up Brushes

Van boven naar onder:

Sigma Eye Shading E55: Een fijne oogschaduwkwast die iedereen zou moeten hebben. Fijn om kleur op je bewegend ooglid aan te brengen.

MAC 239: Ook deze brush van MAC zal je wel bekend in de oren klinken. Hier kan je alle soorten oogschaduw heel precies mee aanbrengen, cream, pigment, poeder maar ook fijn om oogpotlood heel precies te smudgen.

Chanel Petit Pinceau Paupières n°15: Dit kleine kwastje, hij is veel kleiner en korter dan mijn andere brushes is niet alleen fijn om oogschaduw aan te brengen, hij is ook een kei in heel precies blenden van oogschaduw.

My Favorite Make Up Brushes

Als laatste nog ééntje uit de Artis Brush collection, de Artis Oval 4. Deze is heel fijn om cream eyeshadow aan te brengen maar ook om bv paintpots van MAC te gebruiken. Hier zou ik trouwens nog wel ééntje extra van willen hebben omdat deze ook fijn is om concealer onder te ogen aan te brengen.

Make-up brushes kunnen soms wat geld kosten maar als je ze goed verzorgt, lees wekelijks een wasbeurtje, dan heb je er echt jaren plezier van. Het is altijd een hele klus om ze proper te maken maar je

7 thoughts on “My Favorite Make Up Brushes

  1. Amai, een mooie collectie! Ik heb veel MAC kwasten en inderdaad, die blijven mooi als je ze verzorgt. Zou nog graag Tom Ford en Charlotte Tilbury kwasten aan mijn collectie toevoegen, maar eigenlijk heb ik er al genoeg, haha!

    [Reply]

    MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

    Heb eigenlijk ook nog een Tom Ford Brush op het oog, die foundationkwast lijkt me heel erg fijn!

    [Reply]

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *