Hourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting Powder

Hourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting Powder

Hourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting Powder

Hourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting Powder

Een product dat al maanden op je wishlist staat dat kan en mag niet tegenvallen! Zeker de Hourglass Vanish Foundation wilde ik al zo lang, na al die lovende reviews en blogs moest en zou ik hem proberen. Alleen de kleur kiezen was een probleem want een foundation online bestellen is altijd een beetje tricky. Ik gebruik meestal de foundation matrix van Temptalia, die is meestal wel correct maar hier werden ook twee tinten voorgesteld, dus kon ik ook niet anders dan voor twee tinten gaan, Nude en Natural.

Hourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting PowderHourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting Powder

Ik ben eigenlijk wel fan van stick foundations, is handig in gebruik en makkelijk mee te nemen. Maar aan de andere kant, ik heb altijd het idee dat een stick foundation nooit zo smeuïg en blendbaar kan zijn als een vloeibare foundation. Deze Hourglass Vanish Foundation zit in een heel mooie en stevige verpakking, net zoals alle producten van Hourglass maar dat zie je ook wel een beetje aan het prijskaartje. Voor deze foundation betaal je bij Cult Beauty iets minder dan 50 euro. De prijs van de meeste high-end foundations, maar bij deze foundation krijg je maar 7,2 gr.

Hourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting Powder

Aanbrengen gaat makkelijk al mag je de stick niet te ver uitdraaien want anders breekt hij af. Iets wat ik bij dag twee al voor had, ik wilde weten hoe groot de stick was, had ik beter niet gedaan.

Hourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting PowderHourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting Powder

De Hourglass Vanish foundation is zacht en smeuïg en heel goed gepigmenteerd, hierdoor heb je minder product nodig dan je denkt. Aangezien ik nu toch twee tinten heb gebruik ik ze ook beide en dat blijkt heel erg goed te gaan, de kleuren blenden perfect en streeploos samen, al hangt dat er ook wel een beetje vanaf welke tool je gebruikt. Als basis gebruikte ik de Guerlain L’or primer over het hele gezicht en op de T-zone de Benefit Porefessional. Aanbrengen doe ik met een vochtige beautyblender, met de vingers of een brush werkt voor mij niet, het resultaat is dan veel minder egaal. Ik merk wel dat als ik geen poeder gebruik de foundation heel snel aan mijn neus gaat slijten, iets wat ik normaal niet heb met deze combinatie. Afpoederen is de boodschap!

Hourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting Powder

Hourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting Powder

En zo komen we bij één van de nieuwste producten van Hourglass, het Hourglass Veil Translucent Setting Powder. Ik heb mijn La Mer Setting Powder helemaal opgebruikt dus moest er een nieuw poeder voor in de plaats komen en dat werd dit poeder dat Stamatia voor me meebracht uit Londen.

Hourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting PowderHourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting Powder

Ook hier weer een mooie en vooral handige verpakking. Door de kleine gaatjes in de verpakking en het deksel dat er naadloos op aansluit gaat er heel weinig poeder verloren en kan je makkelijk doseren.

Hourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting Powder

Het Hourglass Veil Translucent Setting Powder is superfijn gemalen en ondanks dat het een vrij wit poeder is zie je daar niks van terug op je huid. Het effect op je huid is niet mat maar ook niet glanzend, eerder iets er tussenin want een soort van satijnachtige glans op je huid nalaat. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik dit poeder even goed vind als het La Mer poeder want heb de indruk dat deze net iets minder setting power heeft. En daarmee wil ik zeggen dat hij niet persé de houdbaarheid van mijn foundation verlengd, iets wat het La Mer poeder wel duidelijk deed.

Eigenlijk is dit eerder een first impressions van de Hourglass Vanish Foundation & Veil Translucent Setting Powder. Beide producten zijn fijn maar heb het idee dat ik nog wat andere combinaties moet uitproberen als in andere primer onder de foundation en een ander setting powder. Het poeder werkt bv veel beter samen met de Nars Natural Radiant Longwear foundation. Op deze laatste kom ik heel snel op terug! Er is nog wat testwerk aan de winkel bij beide maar op zich ben ik wel tevreden.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *