Guerlain Terracotta Joli Teint Natural

SONY DSCSONY DSC
Een tijdje geleden kreeg ik een sneakpeek van de Guerlain Terracotta collectie van dit jaar en daar werd de Guerlain Terracotta Joli Teint voorgesteld. Vorig jaar was ik een echte superfan van de Guerlain Beauty Booster , deze heb ik vorig jaar zo goed als een hele zomer gebruikt. Toen ik tijdens het event naar het verschil vroeg werd meteen gezegd dat dit een foundation was, terwijl de Beauty Booster eigenlijk eerder een gekleurde dagcréme is met  benefits. Waar je de Beauty Booster eventueel zou kunne gebruiken zonder dagcréme heb je dit bij deze Joli Teint wel nodig. Ook is de SPF wat minder, de Beauty Booster heeft een SPF van 30, Joli Teint bedraagt 20.

SONY DSCSONY DSC

De Joli Teint komt in een makkelijke tube, je kan hem rechtop zetten en bovendien heeft hij een pompje. Ideale combinatie als je het mij vraagt, zo kan je de foundation tot de laatste druppel opgebruiken.

sized_DSC01893

Zuinig is hij in elk geval, drie kleine drupjes zijn meer dan voldoende voor mijn hele gezicht. Dekking is medium en je zou eventueel kunnen opbouwen op de plekken waar nodig. Wat deze Joli Teint vooral geeft is een mooie sunkissed glow en dat is iets waar ik echt van houd bij een foundation. Niet te glanzend maar ook niet te mat, het moet natuurlijk zijn. Ik heb eigenlijk maar één probleem met deze foundation, ondanks dat ik verschillende primers heb geprobeerd is hij niet erg langhoudend, vooral mijn T-zone moet er tegen de middag aan geloven. Waarschijnlijk komt dit omdat ik een gemengde huid heb, dan ga je sowieso wat sneller glanzen.

 

Gelukkig kwam ik bovenstaande tip tegen van Wayne Goss en nu is het probleem opgelost. Het klinkt misschien allemaal een beetje raar, wie gebruikt er nu poeder voor een foundation, maar het werkt echt. Mijn Guerlain Joli Teint blijft zijn mooie glow houden en dit tot ‘s avonds. Ook lijken mijn poriën een stuk kleiner als ik eerst het poeder gebruik, het lijkt wel of het poeder alles eerst glad strijkt. Ik ben zo blij met deze tip! Over het poeder dat ik gebruik, ééntje van Givenchy komt nog een apart blogje, het is veel te fijn om zomaar even te vermelden. Soon on the blog!

De Guerlain Joli Teint is beschikbaar in vijf tinten, ikzelf heb de kleur naturel die bijna de lichtste is, het is dus duidelijk een foundation die je kan gebruiken als je al een beetje getint bent en dit vooral tijdens de zomermaanden. Voor een tube van 30ml betaal je ongeveer 44 euro.

Heb jij al geprobeerd om eerst poeder te gebruiken en dan pas je foundation?

5 thoughts on “Guerlain Terracotta Joli Teint Natural

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *