Givenchy Eclat Matissime Fluid Foundation

Bij de derde ICI Paris XL Blogger Session, Make-Up Expertise (voor het verslagje klik hier) werden er een aantal nieuwe producten van Givenchy voorgesteld, waaronder deze Givenchy Eclat Matissime Fluid Foundation. Een foundation die beloofd een mat te zijn zonder een poederige uitstraling en met een mooie glow. Ik hou van glow maar was wel een beetje sceptisch want mat en glow gaan meestal niet samen.

De Givenchy Eclat Matissime bestaat in acht kleuren waarvan er zes in België verkrijgbaar zijn. Mat Sand – Mat Beige – Mat Honey – Mat Gold – Mat Ginger en Mat Amber. Mat Porcelain en Mat Shell zijn niet in België verkrijgbaar. Ik kreeg de kleur Mat Beige mee en deze kleur is perfect voor mijn huidskleur, ik zit normaal tussen de NC 30- 35 van MAC om een kleine vergelijking te maken. Heel bleke huidstinten vallen hier denk ik wel een beetje uit de boot, de twee lichtste kleuren zijn hier niet beschikbaar, wel een beetje jammer.

De verpakking ziet er luxueus uit en ook een beetje speciaal, geen normaal pompje of flesje, nee een ingenieus kliksysteem.Weinig kans dat je met dit flesje foundation gaat verspillen.

De foundation is heel licht en vloeibaar, met een paar druppeltjes heb je meer dan genoeg voor je hele gezicht. Verwacht geen dekkende foundation want dat doet hij niet, je kan hem lichtjes opbouwen maar als je overdrijft krijg je wel een cakey effect en dat is niet de bedoeling van de foundation. De eerste keer dat ik deze foundation gebruikte dacht ik dat de kleur een tint te licht was maar van zodra de kleur in mijn huid getrokken was, was de kleur perfect. Hou daar een beetje rekening mee als je hem zou kopen, als je de kleur test, laat het dan even intrekken, dan ben je zeker dat je de juiste kleur hebt.

Ik breng hem het liefst aan met mijn vingers, geeft echt het mooiste effect. Na het aanbrengen gebruik ik enkel een beetje settingpowder op mijn voorhoofd en op mijn neus, verder niet, anders verdwijnt het mooie effect van deze foundation. Want een mooi effect geeft hij, hij is dan wel mat, maar mat op een mooie, gezonde manier met een mooie glow. Mijn huid ziet er gewoon beter uit, en dit zonder een dekkende foundation te zijn. Ik heb heel veel foundations maar deze is ondertussen toch ééntje van mijn favorieten geworden.

De Givenchy Eclat Matissime is exclusief te koop bij ICI Paris XL voor 47.00 euro. Misschien veel geld maar ik vind deze foundation elke cent waard, hij is trouwens heel zuinig in gebruik, je zal er dan ook lang mee doen! Twijfel je nog, vraag dan eens een staaltje en probeer hem, je bent gegarandeerd verkocht net als ik!

11 thoughts on “Givenchy Eclat Matissime Fluid Foundation

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *