Een nieuwe start?

Een nieuwe start?

Een nieuwe start?

Niet persé! Ik wil het bloggen weer opnemen zoals ik vroeger deed, zonder druk of moeten of getallen en aantal volgers hier en aantal volgers daar… Sinds juni heb ik 20+ drafts in mijn blog staan die ik maar niet kon afwerken. De foto’s zijn er, de producten zijn leuk en toch kon ik me er niet aanzetten. Ben ik mijn blog beu? Verre van, ik ben er stiekem toch wel een beetje trots op dat dit al meer dan acht jaar mijn plekje op het net is.

Maar toch… Waar is de tijd dat we een blogje schreven over dingen die we leuk vonden zonder de druk om te scoren? Een gat in de lucht springen omdat je naar een event van één van je favoriete merken mocht en daar de leukste nieuwtjes kon ontdekken. Tegenwoordig mag je al blij zijn dat je naar een event mag, laat staan een nieuw product krijgt om uit te proberen. (Terwijl influencers het product uitpakken op Instagram, oooh wat leuk, en twee weken later de producten verkopen) Als de eerste vraag op een event al gaat over het aantal volgers je hebt… Wel zo’n dingen komen mijn strot uit. Check mijn social media en dan zie je hoeveel volgers ik heb, staat er open en bloot. En waarom nodig je mij dan nog uit als ik er eigenlijk toch niet genoeg heb? Je merkt het ook aan sommige PR mensen, ze zijn je liever kwijt dan rijk want je heb toch niet genoeg volgers. Ik begrijp dat sommige er zich aan laten vangen en dan maar volgers kopen om toch maar in “the picture” te staan, letterlijk en figuurlijk, en er dan ook nog mee weg komen. En ze komen er écht mee weg want niemand wordt op de vingers getikt. Op een maand van 2000 naar 10.000 volgers en amper foto’s en comments? Blijkbaar niet abnormaal tegenwoordig! Zal het ooit terug “normaal” worden? Ik vrees van niet, ik denk dat het daar allemaal een beetje te laat voor is.

Ondanks al die dingen kan en wil ik mijn blogje niet afgeven, het is me net iets te dierbaar om zomaar overboord te gooien. Ik moest alleen even afstand nemen en mijn gal spuwen en dan kan ik weer verder.

Talk to you soon ❤

7 thoughts on “Een nieuwe start?

 1. Blij om dit te lezen! Ik merk dat ik zelf nog steeds graag blogs lees, echte reviews, en niet gewoon een fotootje op Instagram van een model op een terrasje waar dan toevallig een lipstick op de achtergrond staat.
  Back to the roots met doen wat we graag doen. Ben dat gedoe met die (fake) volgers kotsbeu en ik trek het me niet meer aan. Groeien doe ik misschien niet op spectaculaire wijze, maar liever zo dan ze te moeten kopen. Jammer dat veel (niet alle) PR’s wel zeggen dat ze naar kwaliteit kijken maar het in the end toch altijd om de cijfertjes draait.
  Maar goed, gedaan met zagen, ik kijk uit naar je volgende posts!

  [Reply]

  MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

  [Reply]

 2. Ja, ik volg je mening. Ik denk ook dat het niet meer zal beteren. Maar ik blijf ook rustig verder bloggen, voor ons is het duidelijk nog steeds een passie! Ben benieuwd naar je komende blogposts!

  [Reply]

  MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

  [Reply]

 3. Yup, herkenbaar. Ik blijf maar op 750 volgers hangen terwijl ik volgens mij toch oké foto’s maak… En als ik dan een mailtje stuur naar PR om een persdossier op te vragen (dat vermeld ik uitdrukkelijk omdat ik niet de indruk wil wekken dat ik om samples vraag) dan krijg ik niet eens een antwoord… Op die manier wordt het wel heel aanlokkelijk om volgers te kopen, zodat ik mijn hobby ten minste goed kan uitvoeren. Pfff…

  [Reply]

 4. Het is misschien echt erg om te zeggen maar stiekem ben ik ‘opgelucht’ dat andere mensen hetzelfde ervaren als wat ik de laatste tijd meemaak. Ik voel mij meestal niet welkom op events en heb heel lang gedacht dat het aan mij als persoon lag. Ik snap dat bloggen en social media booming business is en dat het ook om de business draait maar het is gewoon zo jammer dat het menselijke aspect volledig verloren lijkt te gaan.

  [Reply]

 5. Blij dat je dit even aanhaalt! Vind het ook jammer dat het tegenwoordig allemaal zo werkt! Ik lees inderdaad ook nog heel graag blogjes, waarbij ik echt info krijg over dingen waar ik iets mee ben. Een foto is leuk om te zien, en gezellig om ‘s avonds in de zetel eens door te scrollen, maar als ik echt benieuwd ben naar dingen, wil ik daar mensen hun mening over weten! En daar gaat het bij het bloggen nog altijd om vind ik. Mensen informeren, maar ook je persoonlijke ervaring delen en inspireren!!
  Laten we daar vooral niet mee stoppen!! Ik merk zelf dat ik heel wat meer dingen deel die me gewoon zelf aanspreken of waar ik mee bezig ben, en daar voel ik me echt goed bij!

  [Reply]

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *