Dupes? Essie Mint Candy Apple X L’Oréal Perle de Jade

SONY DSCSONY DSC

Essie Mint Candy Apple is een lakje dat al een tijdje op mijn wishlist stond. Het heeft een tijdje geduurd voor ik het ergens vond, het was altijd uitverkocht. Toen ik de L’Oréal Perle de Jade zag dacht ik dat dit misschien wel de perfecte vervanger zou kunnen zijn en nam ik deze maar mee. Een week later stond Essie Mint Candy Apple in het schap bij Di, typisch! Maar ik nam hem toch mee, ik wou even bekijken of ze echt hetzelfde waren. En dat zijn ze ook zo op het eerste zicht al zijn er ook wat verschillen.

Essie mint candy apple 1

De brush is bijna identiek, ze lakken in elk geval allebei even makkelijk. Het flesje van Essie is duidelijk veel groter, het Essie flesje bevat 13.5 ml en L’Oréal maar 5ml. Dan heb je de prijs, voor Essie betaal je bij Kruidvat en Di 10.99 euro, voor L’Oréal betaal je 5.99 euro. Eigenlijk is L’Oréal dus duurder als je naar de inhoud kijkt.

Essie mint candy apple

Bij Essie Mint Candy Apple had ik twee laagjes nodig om hem mee dekkend te krijgen. Ik gebruikte geen topcoat.

l'oreal perle de jade

Bij L’oréal Perle de Jade had ik drie laagjes nodig, de eerste twee waren nogal streperig. Hier gebruikte ik ook geen topcoat en je ziet duidelijk dat deze nagellak veel minder glanst dan die van Essie. Op zich geen probleem want ik gebruik altijd Seche Vite als topcoat en deze geeft genoeg glans.

Qua kleur zie je nauwelijks verschil vind ik, moest ik de flesjes er niet bij hebben gezet had ik waarschijnlijk twee keer moeten kijken om het verschil te zien.

Het was mijn eerste L’Oréal nagellakje en mijn eerste kennismaking is vrij goed meegevallen. Dat schap moet ik nog eens van dichtbij bekijken!

Wat denk jij? Dupe of niet? 

7 thoughts on “Dupes? Essie Mint Candy Apple X L’Oréal Perle de Jade

  1. Ik zie weinig verschil tussen de twee. Heb die Mint Candy Apple ook in m’n badkamerkastje staan. Het is één van mijn favoriete kleurtjes voor de zomer. Véél plezier ermee dus!

    [Reply]

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *