Battle X BB Creams

BB Creams, jullie hebben er vast al over gehoord! De BB creams oftewel Blemish Balm Cream, is een soort van foundation maar dan met een hoge verzorgende werking. De BB Creams zijn vooral een hype in het Oosten maar het rare is dat het niet daar werd “uitgevonden”. De Duitse Dermatologe Christine Schrammek bedacht het product om littekens en roodheid na een laserbehandeling te behandelen. Het kalmeerde de huid en bovendien  zorgde de BB Cream voor genoeg camouflage. Bovendien heeft elke BB cream een hoge SPF om een zo hoog mogelijke bescherming te krijgen.

Geswatcht van links naar rechts: Garnier BB Cream – Dr Jart Most Moist – Konad Blemish Balm – Clinique Age Defense BB Cream

Sommige zijn superpositief over de BB Cream, andere dan weer niet. Ik heb er ondertussen vier verzameld en getest! BB Cream Hot or Not?

De Garnier Miracle Skin Perfector is waarschijnlijk de meest makkelijk verkrijgbare BB Cream, je kan hem bv bij het Kruidvat kopen voor 9.99 euro. Maar ik vind hem wel het minst op een BB Cream lijken, deze lijkt mij gewoon een tinted moisturizer met een SPF 15, de laagste SPF trouwens van de vier BB creams die ik heb. Deze BB Cream ruikt fijn en smeert makkelijk uit, het voelt niet stroef aan en blendt makkelijk. De Garnier Miracle Skin perfector zorgt voor een mooie glow maar zo goed als geen dekking, na een paar uurtjes zie je er wel niks meer van terug. De kleur van deze BB Cream is perfect voor mij, ik ben op dit moment wel lichter dan normaal, ik kan me voorstellend dat niet iedereen deze kan gebruiken qua kleur.

Deze Dr Jart Blemish Base Most Moist kreeg ik een tijd geleden toegestuurd van de BB Cream Shop, klik hier  (28.45 euro voor 50 ml). Deze BB cream heeft een SPF van 27, ligt al een stuk hoger dan de Garnier BB cream en dat voel je ook aan de créme zelf. Deze is vrij vast van structuur en al een stuk moeilijker om aan te brengen. De geur van deze BB Cream vind ik maar niks, gelukkig blijft hij niet hangen. Bij deze heb ik al het probleem dat het totaal mijn kleur niet is, hij is veel te licht! Als foundation gebruiken is dus geen optie. Maar wat ik wel doe is hem als basis/primer gebruiken, ik gebruik dan een hele kleine hoeveelheid. En zo blijft mijn foundation de hele dag mooi op zijn plaats zitten.

Deze Konad Blemish Balm kocht ik een tijd geleden op een beurs maar je kan hem ook online kopen voor ongeveer 14.95 euro voor 50ml. Deze BB Cream heeft 30 SPF, ik denk dat dit zowat de hoogste beschermingsfactor bij BB creams is. Ook bij deze heb ik het probleem dat hij veel te licht is, bovendien smeert hij mogelijk nog stroever uit dan de Dr Jart BB Cream. Ook de geur kan je vergelijken met die van Dr Jart. Eigenlijk ligt deze een beetje te verstoffen in mijn kast, ik kan hem ook niet als primer gebruiken, hiervoor is hij veel te stroef.

En nu de Clinique Age Defense BB Cream, deze heb ik een hele tijd geleden gekocht en toch ben ik hem nog maar net beginnen gebruiken omdat ik dacht dat het toch niks zou zijn voor mij. Maar integendeel, deze is echt fijn! Hij heeft een SPF 30 maar hier is niks van te merken, hij smeert makkelijk uit en zorgt voor de perfect nude face. Hij houdt mijn gezicht een hele dag in bedwang, hiermee bedoel ik dat ik tegen de middag niet begin te glanzen, ik heb gewoon de hele dag een mooie glow. Moet ik nog zeggen dat ik verliefd ben? Maar, ja er is een maar en het was natuurlijk te verwachten! De Clinique BB Cream is in België nog niet te krijgen! Waar kan je hem dan wel kopen? Bij Strawberrynet, klik hier.

Wat denk jij? BB Cream Hot or Not?

8 thoughts on “Battle X BB Creams

 1. De BB cream van Clinique ziet er wel goed uit. Hij is zo te zien ook wat donkerder dan de andere. Die komt op mijn lijstje terecht 🙂

  [Reply]

  MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

  Die lijstjes hé! Bij mij worden ze ook altijd maar langer 🙂

  [Reply]

 2. Oh die Bb van Clinique, die wil ik!!! Hopelijk komt hij snel naar België!!
  Ik ben van de garnier echt niet tevreden, doet niets voor mijn huid.
  Ik heb de zwarte van dr. jart, en daar ben ik dan weer heel blij mee, gebruik hem bijna alledagen!

  [Reply]

  MissBeautyEtcNo Gravatar Reply:

  De BB van Clinque is echt superfijn! En deze matcht veel beter bij mijn huid dan de rest 🙂

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *