25 jaar Les Météorites Perles de Guerlain X Mijn Stash

 

Ik vertelde het al in mijn blogje van de Guerlain Christmas 2012 collectie, de Guerlain Météorites de Perles bestaan 25 jaar. Tijd om de Météorites en zijn verschillende versies beter te leren kennen!

Het verhaal van de Météorites:

Guerlain en poeder: een oprecht, lang en mooi liefdesverhaal dat begint in de 19de eeuw toen losse poeders gecreëerd werden die luisterden naar de namen “Ladies in all climates”, “Touche aux fleurs”, “Pulvis Alba”, “Poudre Superdulci”, “Poudre aux ballons” of “Poudre c’est Moi”. Daarna werden ze “Voilettes” genoemd. In die tijd waren de poeders enkel verkrijgbaar onder de vorm van los poeder. In het begin van de 20ste eeuw worden de compacte poeders gecreëerd. Deze zijn gebruiksvriendelijker en vooral praktischer. In de jaren 20 is het poederdoosje in meeneemformaat een van de onmisbare elementen voor de vrouwelijkheid. In 1986 ontdekte Guerlain een eigenaardig talkpoeder dat gepresenteerd werd onder de vorm van witte bolletjes met homogene diameter. Hoewel men niet echt wist wat men zou kunnen doen met die namaaksnoepjes, begon het idee al vrij snel vorm te krijgen. Waarom zou men geen geperst los poeder kunnen creëren. Van een paradox gesproken. Elk bolletje zou een welbepaalde functie hebben. Roze voor een gezonde teint, groen om roodheid te verbergen, wit om op te helderen, goud voor een iriserend effect. Er moest snel gehandeld worden om te voorkomen dat het idee de deuren van Guerlain zou verlaten. De ingenieurs van de cosmeticafabriek in Chartres gingen aan de slag en ontwikkelden een machine. Er bestond er immers nog geen op de markt. Ze deden inspiratie op door te kijken hoe het eraan toeging in de farmaceutische fabrieken: zo bouwden ze een machine die gebaseerd was op de machine die pillen produceerde en die met trage, draaiende en regelmatige bewegingen zijn werk doet. De mengeling bevatte talk, kleurstoffen en water. De machine had echter beperkingen en de interventie met de hand bleek noodzakelijk om te komen tot parels van een regelmatige omvang. Ze mochten immers niet te groot of te klein zijn. Na een moeilijke testperiode werd het gewenste resultaat dan toch bereikt en hadden de parels een homogene vorm. De lancering vond plaats in 1987. Les Météorites werden nagemaakt en gekopieerd door grote en kleine merken.  Ze veroorzaakten een kleine revolutie in het poedersegment: ze veranderden het ritueel en vereenvoudigden het gebruik.  Het vullen van de doosjes gebeurt nog steeds met de hand. Elke hoeveelheid kleur wordt zorgvuldig afgewogen en in het doosje gestopt.

De Guerlain Météorites zijn niet goedkoop maar nu weet je ook meteen waarom! Ik zet de verschillende soorten graag op een rijtje, ik heb zelf ook drie versies die ik jullie hieronder laat zien.

Deze Météorites Perles de Nuit komen uit de Holiday Collectie van 2011 en zitten ook in een speciale verpakking die LE is en die je dus waarschijnlijk niet meer zal vinden.

De Météorites worden beschermd door een zwart sponsje (staat niet op de foto), zo blijven ze mooi zitten. Wat meteen opvalt bij elke versie van de Météorites is de geur van viooltjes. En ook na een jaar gebruik is de geur nog steeds even fel aanwezig.

Hierboven zie je de Météorites Perles die zo te koop zijn, ze zijn beschikbaar in vier versies:

• 00 Blanc de Perle: een prachtige symfonie met drie akkoorden, subtiel gesublimeerd door de parelmoeren schittering van de parels. Het rozige wit verfrist de teint, het blauwachtige wit corrigeert de gelige component en het matte wit legt een stralende en transparante voile over het gezicht.

• 01 Harmonie Teint Rosé: een kostbare alchemie van groen, paars en roze, van gouden en champagnekleurige nuances om de bleke teint in alle zachtheid te doen stralen en roodheid te corrigeren.

• 02 Harmonie Teint Beige: een toon-op-toon van pasteltinten, wit, abrikozennuances en wit goud om de teint in alle discretie te doen stralen.

• 03 Harmonie Teint Doré: een subtiele compositie van blauw, paars en nuances van beige, wit goud en glanzend abrikoos om de teint in alle transparantie te verhelderen, te sublimeren en opnieuw te creëren.

Hoe breng je ze aan? Ik gebruik een grote fluffy kwast die ik rond draai in het doosje en ga dan over de plaatsen die ik wil highlighten. Eigenlijk gebruik je dezelfde beweging als je bronzer aanbrengt.

De Métérites Poudre de Perles is eigenlijk hetzelfde als de Perles maar dan in een samengeperste versie.

De versie die ik heb is de 02 Rose Frais.

De derde versie die ik heb is de Météorites Travel Touch. Om eerlijk te zijn, deze heb ik vooral gekocht om de verpakking.

In deze verpakking zit de minste inhoud, de Perles bevatten 30gr, de Poudre de Perles 10 gr en deze Travel Touch versie heeft maar 7gr.

Leuk bij deze versie is dat je het poeder kan zien zonder dat er balletjes van gemaakt werden of zonder dat ze samengeperst werden.

Hier gebruik je het donsje om het poeder aan te brengen, je dep hem gewoon zachtjes op de plaatsen die je wil highlighten.

De Météorites Voyage zitten dan weer in een mooi metalen doosje en zoals de naam al zegt is deze versie ook heel erg handig om mee te nemen. Je kan bijwerken wanneer je maar wil. Bovendien is dit een navulbare versie.

Het Poudre Pressée Météorites Lumière et Matité is dan weer een versie waarmee je je make-up kan setten en die er voor zorgt dat je niet gaat glimmen. Deze bestaat in drie versies:

• Teint Rosé01: om teint van de lichte huid in alle zachtheid te benadrukken.

• Teint Beige 02: om de beige teint minder vaal en levendiger te maken

• Teint Doré03: om de goudbruine teint te verhelderen en te sublimeren.

 

Als laatste de Météorites Perles Base Perfectrice, basis tegen een vale teint en de Météorites Perles Base Lumière, een verhelderende basis. Beide zorgen er ook voor dat je make-up langer en mooier blijven zitten.

Zeker de Météorites Perles Base Perfectrice zou ik graag aan mijn collectie toevoegen, het ziet er niet alleen leuk uit, al die bolletjes maar het zou echt een goede primer zijn.

Mijn favoriet van de Météorites in mijn stash? Zeker de Météorites de Perles, ik haal ze bijna iedere dag boven, ze geven echt een mooie glow.

Heb jij één van de versies van de Météorites in je bezit? Welke is jouw favoriet?

13 thoughts on “25 jaar Les Météorites Perles de Guerlain X Mijn Stash

  1. *kwijl*
    Ik had zelf het Poudre de Perles, dat heb ik onlangs opgebruikt, ik had het ook al een hele tijd dus het was nodig. Ik heb de echte Météorites nooit gehad, maar ik wil er zo graag! Ik weet alleen nog niet welke ik zou kopen, twijfel een beetje tussen de verschillende tinten.

    [Reply]

  2. De meteorites staan al zo lang ik het mij kan herinneren op mijn wishlist. Misschien dat ik na mijn no beauty buy (als het voor de rest op rolletjes loopt toch) deze toch eens aanschaf als beloning voor mezelf. Al gaat dat net weer aan het punt van een no beauty buy voorbij 🙂

    [Reply]

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *